צלוליטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2002 | 09:08 | מאת: אמא דואגת

ד"ר אפי בקר טוב! קודם כל תודה לך על התשובה המהירה ואפשר לומר מרגיעה. היום תודה לאל החזרתי את הבן שלי לבית הספר , אני מקווה שהוא ירגיש טוב, הרופא כתב במכתב שעליו להימנע מפעילות גופנית למשך עשרה ימים ולהמשיך עם האנטיביוטיקה . אני שוב רוצה לשאול אותך מס' שאלות בקשר לבעיה שלעיל. הבן שלי מתלונן על מעט כאבים באיזור שבו היתה הנפיחות האם זה נורמלי? והאם הם יחלפו עם הזמן? האם יכול להיות נזק לעצמות כף הרגל שעקב זה יכול להיגרם לו נזק כלשהו לעתיד שכן הוא ילד וקשה לי להחזיק אותו ולא להרשות לו לשחק ולהיות ככל הילדים? האם עליו לערוך בדיקות כלשהן לאחר גמר הטיפול הרפואי על מנת לדעת שהכל מאחוריו? אני פשוט עוברת שבוע של גהינום מהיום שזה קרה אני במתח נפשי לא רגיל וכל זאת מכיוון שאני גם עם בעיה בכף רגל שהתחילה עם דלקת בסינוביטיס / צלוליטיס ואחרי ניתוח הלוקס ולגוס ועדיין אני לא רואה את הסוף יש לי פגיעה עצבית לא קלה ואך טבעי מצדי לדאוג לבני אני לא רוצה שהוא יסבול יותר מדי. אני מקווה שאתה מבין ללבי ובאותה ההזדמנות להודות לך.

שלום אמא דואגת, כאב באזור של CELLULITIS הוא טבעי, אך צריך לחלוף בהדרגה עם השיפור בשאר מרכיבי הדלקת (חום, נפיחות אודם כד'). הסיכוי לסיבוכים רציניים יותר, כגון דלקת של העצם, קיים אך סבירותו נמוכה ולכן, אם הילד משתפר "תחת" הטיפול האנטיביוטי שהוא מקבל - לא הייתי מודאג יותר מדי מכך, ולא הייתי עושה כל בדיקה נוספת לאחר השלמת הטיפול (אך לא לשכוח להמשיך ולטפל גם בפטרת שיש לו, כך הבנתי, באצבעות הרגליים!). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות