צלוליטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/02/2002 | 15:12 | מאת: אמא דואגת

צהריים טובים לך. רציתי לשאול אותך בנוגע לצלוליטיס וזאת מכיון שבני בן ה -10 חלה בשבוע שעבר וזה מה שהרופאים אמרו לי. זה החל באודם ונפיחות בכף רגל שמאל עם מעט כאב ומגבלה לקחתי אותו לרופא וזה הציע לגשת לביה"ח שם הרופא שקיבל אותו איבחן זאת ואמר שניתן לטפל בזה בעזרת אנטיביוטיקה (צפורל) ובנוסף 2 משחות. אחת בשם פוסיד קרם שאותה צריך למרוח על המקום האדום והשחה השניה נודה לטיפול בפטריה שישנה בין אצבעות כף הרגל וכך אכן עשיתי. יום לאחר מכן לאחר שבני נטל 3 מנות מן התרופה חזרתי איתו לרופא המטפל הוא ראה את הרגל כלומר שהנפיחות לא נשארה במקום כפי שסומנה בבית החולים אלא היא המשיכה לגדול מעבר לסימון הרופא הציע שניגש דחוף לבית החולים מכיוון שהוא חשש שהזיהום עלול לעבור לעצם והוא הסביר ששם יטפלו בו בעזרת אנטיביוטיקה דרך הוריד באופן יותר מסיבי וכך יוטב לו. ואכן אשפזתי אותו למשך כיומיים וחצי ואכן חלה הטבה במצבו. שוחררנו הביתה עם הוראות להמשך אנטיביוטיקה דרך הפה וכן הטיפול במשחות. תודה לאל מצבו היום הרבה יותר שפיר אך אני נשארתי עם החששות הגדולות והשאלות שלא נותנות לי מנוח. ועל כן אני פונה אליך שאולי תוכל לעזור לי. מה ההגדרה המדויקת למילה צלוליטיס? כיצד האדם לוקה בה? וכיצד ניתן למנוע אותה? האם היא גורמת לנזק כלשהי בהווה, בעתיד לגוף או למקום בו היא הופיעה? האם בני צריך לנקוט באמצעים לאחר שחלה בה? האם תהיינה לו מגבלות

שלום אמא מודאגת, CELULITIS היא זיהום של העור והרקמה התת עורית הנגרם, בדרך כלל, ע"י אחד מחיידקי העור הנפוצים כגון STAPHYLOCOCCUS. חיידק זה, כדוגמא, בדרך כלל אינו חודר את שכבת העור ולכן לא גורם לנו לתחלואה, אך לפעמים, למשל כתוצאה משפשוף של העור או מפגיעה בעור עקב פטריה בין אצבעות הרגליים (כמו שקרה אצל בנך, כך אני מבין) הוא חודר פנימה וגורם לדלקת. על פי רוב מדובר בתהליך לא מסוכן שניתן לטיפול באמצעים פשוטים יחסית (אנטיביוטיקה מקומית או סיסטמית- כמו שקיבל בנך), והחולף ללא שאריות או נזקים קבועים. לגבי מניעה- אם יש פגיעה בעור המקילה על חדירת החיידק, כמו פטרת בין האצבעות, ניתן למנוע את הצלוליטיס ע"י טיפול בפטרת והחזרת שלמות העור. במקרים נדירים- בהם לוקה אדם בזיהומי עור חוזרים- ניתן גם לתת טיפול אנטיביוטי מונע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות