כלימידיה ותקופת חלון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/12/2016 | 18:19 | מאת: יפתח

שלום, מאוד מבולבל מהנושא - לפני חודשיים קיימתי יחסים מוגנים עם גבר. היחסים כללו גם אוננות הדדית ושישפוף איברים. מאז סובל מצריבות ועקצוצים מפתח השופכה ובימים האחרונים גם מהפרשה שקופה. במשך החודשיים האחרונים עשיתי 4 תרביות שתן ל-STD ו-PCR - כולם שליליות. הרופא מסרב לתת אנטיביוטיקה בטענה שאין מחלת מין. מחיפוש באינטרנט ראיתי כי זמן החלון לבדיקת כלימידיה עומד על חודש וחצי. בדיקת ה-PCR האחרונה שביצעתי היתה 39 מיום המגע. האם יכול להיות שיש לי כלמידיה ומכיוון שזמן החלון עדיין לא חלף ה-PCR ותרביות השתן לא עולות על זה?

שלום יפתח, המונח "תקופת חלון" מתייחס בעיקר לזמן שחולף ממועד ההדבקה בחיידק (למשל 'קלמידיה'), לבין מועד הופעת תסמיני המחלה הראשונים. אם בדיקה מבוצעת כבר כשיש תסמינים (למשל צריבות ועקצוצים בפתח השופכה) אז המונח הזה כבר לא רלוונטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות