תשובתך לגבי BCG לשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/12/2016 | 12:08 | מאת: יעל

ד"ר נכבד, תודה על תשובתך. רציתי רק לציין ששאלתי לגבי BCG וזיהום שחפת באה בעקבות זה שסיימתי טיפול ב-BCG של שנה (לפי הפרוטוקול) ואת הטיפול הבא אני אמורה לקבל עוד חצי שנה. עשיתי בדיקת U.S. של בלוטות לימפה בצוואר ויצא: הודגמו שרשראות של בלוטות לימפה תגובתיות, תקינות סונוגרפית. כ"כ ב-U.Sבלוטות שחי יצא: בלוטה 1.5 תקינה סונוגפית. האם יכול להיות קשר ל-BCG? ואם לא איזה זיהום יכול לגרום לבלוטות מוגדלות, והאם יכול לעבור ללא טיפול שוב תודה מראש על תשובתך

שלום יעל, לנפיחות של בלוטות לימפה בצוואר ובבית השחי יכולות להיות סיבות שונות, שרק חלקן זיהומיות. אני לא הייתי ממהר "להאשים" את הטיפול ב- BCG בכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות