אפשרות לסי אר פי גבוה וטיפול מתאים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/06/2016 | 12:05 | מאת: שרית

דר נכבד קיבלתי מרופא המשפחה קרם בטא קרוטן ונאמר שאם אין הקלה משמעותית לעבור אנטיביוטיקה בשם ציפוויט פורטה בעקבות גרד ברגל ותחושת נימולות קטנה. אני מטופל אצל רופא גסטרו בעקבות חומציות יתרה וריפלוקס בלוסק כמו כן התבקשתי לבצע בדיקת דם לסי אר פי גבוה ועוד לא הספקתי לבצע. שתי שאלות:1. האם אנטיביוטיקה זו יכולה לטפל גם באפשרות של סי פי אר גבוה אם לא איזו? 2. האם טיפול משולש לחיידק ההליקובקטר של :מטרונידאזול+קארין כבר יטפל באפשרות סי אר פי גבוה ובתופעה ברגל במקום הצפוויט אם כבר עלי לקחת כמות כל כך גדולה של אנטיביוטיקה? בכבוד רב

שלום שרית, 1. ערך גבוה של CRP איננו מחלה אלא עשוי להיות ביטוי לקיומה של דלקת כלשהי, ולכן אין מטפלים בו אלא רק בבעיה שגורמת לו. 2. אם יש לך "שושנה" ברגל- השילוב האנטיביוטי כנגד חיידק ה'היליקובקטר' בקיבה לא בהכרח יטפל גם בבעיה זו. הרבה בריאות אפי

26/06/2016 | 16:35 | מאת: שרית

דר נכבד תודה על תשובתך המהירה, 1. לגבי ערך סי אר פי גבוה -אם מדובר בדלקת מדוע לא מטפלים בה קודם עם אנטיביוטיקה ואחר כך בגורם? 1ב. קראתי שתרופות אנטי דלקתיות כמו אספירין או איבופרופן יכולים להקדים טיפול בסי אר פי גבוה לפני הטיפול בסטאטינים- אם כך מה ההבדל בין תרופות אנטי דלקתיות לבין אנטיביוטיקה? 2.מדוע הרופא נתן צפוויט -כי לא נראה כלום על פני העור . תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות