בדיקת דם ל Mycoplasma pneumoniae

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/12/2015 | 22:11 | מאת: יהלי

שלום, במסגרת בירור הפלות חוזרות רופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקת דם של נוגדנים לנגיף ה Mycoplasma pneumoniae. התוצאות שהתקבלו היו שליליות (IgG וגם IgM). למיטב הבנתי, הנגיף שאחראי על בעיות במערכת הרבייה הוא נגיף אחר, ה Mycoplasma hominis, שנבדק בבדיקת PCR בבדיקת שתן למחלות מין יחד עם אוריאופלזמה ועוד כמה דברים. האם תשובה שלילית של נוגדנים ל Mycoplasma pneumoniae מספיקה כדי לקבוע שאין הדבקה גם בנגיף השני, או שצריך לבצע בכל זאת בדיקת שתן? האם כדאי שגם בן הזוג יבדק? תודה רבה!

שלום יהלי, 1. Mycoplasma הוא חיידק ולא נגיף. 2. אם רוצים לאבחן זיהום בדרכי המין שנגרם ע"י חיידק ה- Mycoplasma hominis יש לבצע בדיקת שתן ייעודית לצורך כך. הרבה בריאות אפי

22/12/2015 | 23:05 | מאת: יהלי

יש בכלל טעם לעשות את הבדיקה? אין לי שום תסמינים

מנהל פורום מחלות זיהומיות