שעלת ובדיקות דם ומשטח אף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2014 | 10:32 | מאת: ברא

שלום וברכה. לפני ימים ספורים שאלתי בעניין שעלת וחשיפה לתינוק. בערב החג אובחנתי ע"י רופא ריאות עם שעלת, ללא כל בדיקות מעבדה, לאחר ימי שיעול אקוטי מאד.החלתי טיפול ב ROXO ותינוק שנחשפתי אליו החל אף הוא בטיפול אנטיביוטי מניעתי. לאחר 10 מנות אנטיביויטיקה, ביום הראשון לאחר החג, בצעתי בדיקות דם ומשטח אף. בדיקות הנוגדנים טרם הגיעו אך בינתיים קבלתי התוצאות הבאות: Bordetella parapertus.PCR NEGATIVE Bordetella pertussis PCR NEGATIVE האם זה מלמד אותנו משהו? או האם בשל העובדה שזה כבר בזמן הטיפול האינטיביוטי זה לא אמין? (האם רק בדיקות הנוגדנים שטרם הגיעו ילמדו אותנו אם אכן הייתצה זו שעלת או לא?) בינתיים אני מתרחקת מהתינוק ומחכה לדעת תשובות על מנת לדעת אם לתת גם אנטיביויטיקה לקרובים אלי שיש חשש שאינם מחוסנים. אודה לכל מידע... תודה!!!

שלום ברא, כל מה שאני לומד משתי התוצאות שצרפת זה ש(עדיין?) אין אצלך עדות מעבדתית לתחלואה בשעלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות