בדיקת צואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2014 | 10:45 | מאת: בר

בעקבות כאבי בטן ביצעתי בדיקת צואה לגילוי חיידקים. כתוב בטופס של הבדיקה, הבדיקה כוללת: פרזיטים, לאוקוציטים, ואריטרוצטים. הבדיקה יצאה שלילית. רציתי לדעת האם זה אומר שאין לי איזשהו חיידק במעיים שלא צריך להיות כולל אי קולי? תודה.

שלום בר, 1. הבדיקה שתארת איננה מיועדת לאבחון חיידקים פתוגניים (= גורמי מחלות) בצואה. כדי לאבחן הימצאות חיידקים אלו (קמפילובקטר, סלמונלה ושיגלה) מקובל לבצע "תרבית צואה". 2.אצל כל אחת ואחד מאתנו יש חיידקי אי. קולי במעיים. רובם של חיידקים אלו אינם נחשבים כפתוגניים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות