עמידות לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/11/2012 | 15:09 | מאת: הורים מודאגים

שלום לך! בננו בן שנה וארבעה חודשים, נולד עם אקסטרופיה של שלפוחית השתן וסובל מרפלוקס של שתן לכליות כחלק מהמום. מאז שנולד הוא סובל מזיהומים חוזרים- ביניהם אנטרובקטר, קלבסיאלה בשנת החיים הראשונה. טופל בעבר בפורטום, בגרהמיצין בד"כ עם תוצאה קצרת טווח טובה אבל עם חזרה של זיהום. נוטל באופן קבוע אנטיביוטיקה מניעתית רספרים. לפני כחודש היה זיהום מסוג קולי בו טופל ברוצפין IV ואחכ בצפורל להשלמת שבועיים. לאחר שבועיים שוב נמצא חיידק מורגנלה שהבנתי שהוא טרמפיסט על הצפורל. שאלתי היא כזאת- אני חושבת שאנו מתקרבים למצב שכל האנטיביוטיקות נוסו על בני וכעת הוא מפתח זיהומים בתגובה לשימוש יתר. מצד שני יש לו מחלה שיש צורך לטפל בה ולא כדאי לתקן רפלוקס בשלב הזה (לפני ששלפוחית גדלה בגיל 4, אז אמור להיות מתוקן גם הרפלוקס). מה דעתך?

שלום הורים מודאגים, קיימות תרופות אנטיביוטיות מקובלות נוספות שבנכם עדיין לא קיבל(כטיפול מונע), כגון 'אמוקסיצילין' ו'ניטרופוראנטואין' (ובהמשך סביר שניתן יהיה לחזור ולהשתמש גם ב'צפוראל' וב'רספרים'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות