q fever

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2012 | 15:11 | מאת: לירון

שלום רב, בחודש מרץ השנה הייתי חולה כשבועיים עם חום גבוה, הזעות, דלקת גרון ויראלית וחולשה כללית. בבדיקות הדם שערכו לי אז לא מצאו דבר וכמו כן בצילום הריאות. בחודש מאי עקב בחילות קשות חוסר תיאבון ועייפות רבה ערכו בדיקות דם ושם מצאו: ALK PHS: 313 GOT: 1192 GPT: 1012 GGT: 174 BILIRUBIN DI: 1.74 אושפזתי בבי"ח ושם מצאו שאני חולה ב q fever igm-positive וטופלתי בדוקסילין. כיום כ-3 חודשים אחרי ערכי תפקודי הכבד התייצבו על ערכים דיי גבוהים (ללא שיפור משמעותי בין בדיקה לבדיקה אחת לשבוע), בבדיקות האחרונות: ALK PHS: 381 GOT: 795 GPT: 528 GGT: 174 BILIRUBIN DI: 0.75 כמו כן בבדיקה נוספת סרולוגיה : IGG גבולי IGM חיובי. מה משמעות תוצאה זו? האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי נוסף?? תודה על העזרה!

שלום לירון, לא ברור לי משאלתך האם במהלך מחלתך בוצעה לך בדיקת 'אקו' כדי לשלול זיהום על אחד ממסתמי הלב; מה היתה האבחנה המדויקת של מחלתך (דהיינו, באיזה איבר נצפתה הדלקת); כמה זמן טופלת ב'דוקסיציקלין'; ובאיזה מינון. לפי התאור שלך יתכן ואת סובלת מסיבוך נדיר של 'קדחת Q' שנקרא Chronic Q fever Hepatitis שבה מטפלים בד"כ בשתי תרופות. הרבה בריאות אפי

16/07/2012 | 20:09 | מאת: לירון

תודה על התשובה המהירה. ביצעתי אקו-לב לפני כשבועיים- תקין. במהלך אישפוזי טופלתי במשך שבועיים בדוקסילין 100mg ליום*2 אינני יודעת היכן נצפתה הדלקת מפני שה-us בטן היה תקין. האם במצב כרוני מטופלים באופן קבוע בתרופות? האם יש סיכוי להחלמה? כמו כן האם מותר להכנס להריון במצב כזה? אני בת שלושים , לידה ראשונה לפני שנה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות