נשיכה/עקיצה של קרציה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/05/2012 | 22:54 | מאת: אלון

שלום רב, גיליתי ליד העורף קרציה חומה שכבר נאחזה בעור בחוזקה. כנראה שהיא לא שהתה שם זמן רב כי הצלחתי למשוך אותה ושמרתי אותה בעודה בחיים במיכל. מחיפוש באינטרנט אני מבין שהסיכון העיקרי הוא קדחת הבהרות. האם יש סיכונים נוספים? כמו כן, הפרוצדורה בה נקטתי היא זו שלמדתי בארה"ב, שם החשש היה מ-Lime Desease. בזמנו ננשכה שם בתי ע"י קרציה והבאתי אותה למעבדה שם בצעו בה בדיקה גנטית לאיתור המחלה (התשובה היתה שלילית תודה לאל...). האם קיים משהו דומה לכך בארץ? או שמא יש להמתין פשוט עד להופעה או אי הופעה של תסמינים? תודה, אלון

שלום אלון, 1. אכן בארצנו קרציות (של כלבים) מעבירות בעיקר את חיידק ה'קדחת הים תיכונית' (קדחת הבהרות). 2. אינני מכיר מקום בארץ שבו בודקים באופן שגרתי וזמין את "התוכן" של קרציות כאלו כדי לאתר את החיידק הנ"ל. הרבה בריאות אפי

04/05/2012 | 10:30 | מאת: אלון

שלום ד"ר הלפרין, אם כך אני מבין שפשוט "יושבים ומחכים" האם מופיעים סימפטומים או לא. אני מניח שהגישה היא כזו מכיוון שהסיכון הוא נמוך. תודה! אלון

מנהל פורום מחלות זיהומיות