שאלה שמטרידה אותי מאוד...
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום ד"ר, בשנת 2008 יצאתי עם בחור אשר קיימתי איתן יחסי מין מוגנים (קונדום) וכן מין אוראלי. לאחר זמן מה התברר לי כי הוא חולה צהבת b,באותו זמן הייתי חיילת ומיד ניגשתי למרפאה ועברתי שלושה חיסונים נגד צהבת זו במשך מס' חודשים. לאחר מכן עברתי בדיקות אשר היו תקינות. לאחר כשנתיים בהיותי בקבע בשנת2010 החלטתי לעבור את הבדיקות שוב "בשביל לב שקט" אשר נאמר לי שגם הן תקינות. להלן תוצאות הבדיקות : HBsAb(mIU/mL)- 815.1 POSITIVE HBsAg (hepatitis B surface antigen)-0.94 NEGATIVE Antibodies to HCV (S/Cut_off)-0.48 NEGATIVE בזמן האחרון ( עקב העובדה שאני היפוכנדרית ועברתי טראומה בזמנו אני מתחילה לחשוש שאולי צהבת b היא מחלה רדומה והתוצאות יצאו שליליות בעקבות זה? או אולי התוצאות יצאו שליליות בגלל החיסון שעברתי מיד ובעצם אני כן חולה ואי אפשר לראות את זה בגלל החיסון? השאלות האלו מטרידות אותי מאוד בזמן האחרון, כאילו הכל חזר אליי ורציתי לשמוע חוות דעת נוספת ומה יש לך לומר בנוגע לשאלות אלו. תודה רבה לך.
שלום גילי, בבדיקות המעבדה שצרפת א י ן עדות לכך שנדבקת בעבר בהפטיטיס B או בהפטיטיס C. הבדיקות גם מעידות שאת מחוסנת כנגד הפטיטיס B. הרבה בריאות אפי
השאלות ששאלתי לגביי אי אפשרות לגלות זאת אז בזמנו בגלל שהמחלה הייתה רדומה או בגלל החיסון שקיבלתי ישר ולכן אי אפשר לגלות את זה הן לא נכונות ? אני יכולה להיות רגועה בזה שלא נדבקתי במחלה ? האם אתה חושב שאין צורך שאני אלך להיבדק שוב ? ואני גם רוצה להגיד תודה- הפורום חשוב מאוד ותודה על התשובה המהירה ממקודם.