שלום.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/10/2011 | 07:28 | מאת: אורן

יש לי שאלה אולי קצת מצחיקה בגלל שאני גבר, אבל תתפלא אני פוחד פחד מוות מאיידס ואין לי בעיה להודות בכך, להבדיל מאחרים. הייתי בבית קפה בשעות הערב המאוחרות והזמנתי סלט טונה יחד עם חסה. התחלתי לאכול רגיל ותוך כדי שאני אוכל אחרי שהכנסתי חלק מהסלט לפה, אני רואה שכל החסה מלאה באדום חזק כמו שמישהו נפצע ויד לו פצע מדמם וזה נוזל. הכל היה מרוח ושזה מטפטף בדכ, אחרי שנפצעים נוצרות נקודות אדומות. התחלתי להכנס להיסטריה ואמרתי לעצמי כנראה שהטבח שהכין את הסלט נפצע ודימם משמעותית ובגלל זה זה היה ככה, מכיוון שהסלט נעשה במקום. קראתי לרב מלצרים והם התחילו להתחמק עם כל מיני תשובות מוזרות ולא ברורות ובעיקר אמרו אל תדאג הכל בסדר, טוב ברור שהם לא יגידו את האמת. כאשר שאלתי אם הטבח דימם התשובה לא הייתה ברורה.השאלה שלי היא כזאת, מכיוון שאני ממש מבוהל ולא ישן כמה ימים, אם אכן זה היה דמו הטרי של הטבח ובכמות די גדולה על החסה ואני אכלתי את זה והדם לא התייבש, האם כך אפשר להידבק באיידס? אולי זה נשמע מוזר או לא הגיוני שדבר כזה יקרה, אך יש מצב, האם באמת אפשר להידבק ככה, אני ממש פוחד. אני גבר שמאוד שומר על עצמי ופתאום בא לי הקטע המוזר הזה וממש לא ברור לי. מה לא הגיוני שטבח או שף ייחתך וידמם מתוך לחץ? בעיקר לאחר יום ארוך? אוקיי אז אולי תאמר שאי אפשר להידבק באמצעות אוכל, אבל האם יש סיכוי כלשהו? האם שמעת על מישהו שנדבק באמצעות מקרה דומה לשלי? נבדקתי לא מזמן. לסיכום, האם אתה היית חוזר לשגרה, או היית מבצע בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורן, הדבקה בנגיף האיידס במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה, ולו אני הייתי נקלע למצב דומה לא הייתי טורח להיבדק לנגיף האיידס. הרבה בריאות אפי

30/10/2011 | 17:53 | מאת: אורן

ואם אכן זה דם טרי של הטבח בכמות לא קטנה ועוד לא התייבש ובלעתי את זה, האם כך אפשרי להידבק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות