חומים נמוכים (סובפיברילי) בילדה כבת 5, אודה לתשוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2011 | 12:17 | מאת: ברא

שלום וברכה. בתי כבת 4.7, בשבוע האחרון שמתי לב שבשעות אחה"צ (אז יוצא לי למדוד), יש לה חומים נמוכים. בשבת 37.8, ראשון- 37.6, שני- 37.9, זה בערך הממוצע. יודגש שבשבוע שעבר היה יום אחד בו היה לה 7.9, עם כאב אוזן, שחלף. במקביל, אם ייתכן שיש קשר, אחיה הקטן מאושפז בימים אלה עם ברונכוליטיס (RSV חיובי), והיא נחשפה אליו כשהיה בשיא המחלה. בפעם האחרונה שבוצענו לה ב. דם, ביום 4.10.10, (לפני כ4 חודשים), החריגים היחידים או הגבוליים היו: LDH 596 (הגבול הוא 598), (חומצה יורית תקינה- 3.3) ניוטרופילים % 28.9 המוגבלובין 11.9 לימפוציטים % 57.6 אאיזנופילים % 8 ניוטרופילים # 1.95 (על הגבול התחתון) MCH 26 (בדיוק הגבול התחתון) ובאופן כללי היה לה בעבר CMV אך EBV שלילי. לפני כשנתיים וחצי הרגשתי בלוטה צווארית בולטת, היינו במעקב של ב. דם ו U.S ה U.S האחרון בוצע לפני כארבעה חודשים והבלוטה הגדולה ביותר הייתה 1.7 ס"מ, מרקם וגבולות תקינים. גם רופא הילדים שמישש הבלוטות אמר שאינן חשודות לדעתו. שאלתי היא אם החום הסובפיברילי הזה דורש בירור או שהוא יכול לנבוע מזיהום ויראלי רגיל שיכול להופיע אצל ילדים. אני יודעת שחום סובפ' עלול חלילה להוות סימן לא טוב במחלוןת מסוימות... ותוהה אם על רקע הבדיקות שנעשו עלי להתייחס לחום הזה ביתר רצינות ולבצע בירור? האם ייתכן שזה "בן דוד" של סוגי המונו שלא מאותר בבדיקות? האם ייתכן שנדבקה מאחיה וזה RSV מאד מוחלש? (היןם מעט משתעלת..) האם ייתכן שלילדים רבים קורה חום שעד 37.9 שלא עולים עליו כי לא מודדים? אציין שמדדתי כי הרגישה לי חמה בנגיעה ומלבד זה, מתנהגת כרגיל, חיונית. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברא, לחום נמוך ("סובפיברילי") שנמשך כשבוע יכולות להיות סיבות רבות, שרק חלקן זיהומיות. זיהום נגיפי- כגון כזה שנגרם ע"י EBV או RSV- הוא בהחלט ברשימה זו. הרבה בריאות אפי

01/02/2011 | 20:37 | מאת: ברא

1. האם בנסיבות האלה אתה ממליץ לערוך בירור? אם כן- איזה בירור? אני תוהה אם זה מצב שמצדיק דקירות וכדו'... כשמלבד החומים הללו לא נראה דבר נוסף.. 2. הסיבות שאינן זיהומיות- כגון חלילה ממאירות, האם לא היינו ראוים סימנים נוספים ? 3. אם זה RSV, האם בגיל הזה (כמעט 5) זה יכול להופיע בצורה כה קלה של מעט מאד שיעול ורק חומים נמוכים שכאלה ללא כל סימפטומים נוספים? (הילדה מתנהגת רגיל לגמרי) אודה מאד לתשובותיך, תודה ורק בריאות!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות