חיידק המרסה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/11/2010 | 17:37 | מאת: רותי

שלום רב, בעלי נמצא מזה 6 שבועות לאחר דום לב וקומה. התעורר לאחר 3 שבועות ונמצא בשלבי הכרה התחלתיים. עדיין מונשם ועובר תהליך גמילה נשימתי במרכז שיקומי. כרגע נמצא במחלקה פנימית בבית חולים בגלל חום גבוה שהיה לו. בבדיקות דם לתרביות נמצא כי יש לו את חיידק המרסה בדם וצריך לעשות אקו לב על מנת לוודא שהחיידק לא חדר למסתמים. רציתי לשאול האם ניתן לדעת באיזה שהיא דרך אם החיידק קיים על המסתמים ? האם רק באמצעות אקו לב ניתן לדעת או שיש בדיקות דם נוספות שאפשר לעשות על מנת לוודא זאת?? האם החיידק הזה ממש קטלני? אני קוראת בפורום כי יש אנשים עם כשל של כל המערכות וזה ממש מפחיד. כיצד ניתן להילחם בחיידק הזה ??. במידה וחלילה נמצא החיידק על המסתמים האם ניתן בכלל לגמול מהנשמה או שצריך להמתין שהחיידק יעבור???? אני ממש מודאגת תודה

שלום רותי, השילוב של תרביות דם 'חיוביות' (לפחות שתיים!) עם MRSA + ממצאים אופיניים ב'אקו' לב מבססים אבחנה של זיהום במסתם הלב ('אנדוקרדיטיס'). הטיפול במחלה זו מבוסס על מתן אנטיביוטיקה מתאימה דרך הווריד לזמן ממושך (בד"כ כחודש עד חודש וחצי). אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכויי הגמילה של בעלך ממכונת ההנשמה במהלך הטיפול הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות