סיפליס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/01/2002 | 09:05 | מאת: דני

1. קיימתי יחסי מין אורליים לא מוגנים ו יש לי חש (ממשה מצתי באינטרנט) למחלת סיפליס האם תוכל קצת להסביר על מחלה זו

שלום דני, מחלת הסיפיליס (עגבת בעברית) היא מחלת מין הנגרמת ע"י חיידק בשם TREPONEMA PALLIDUM. הסימפטומים הראשוניים של המחלה הם בד"כ כיבים באזור אברי המין (אך במקרה של יחסי מין אוראליים- בפה), בהמשך יכולים להתפתח חום ופריחה, ובשלב השלישי- אם המחלה לא מטופלת- יכולים להגרם, אחרי מספר שנים, אף נזקים קשים במוח ובלב. סיפיליס גם פוגעת בעוברים של אשה בהריון הסובלת ממחלה פעילה. האבחנה היא קלה יחסית (הסתכלות במיקרוסקופ בשלב הראשון, בדיקות דם פשוטות בשלב השני) וגם הטיפול מאד קל- פניצילין. הרבה בריאות אפי

01/02/2002 | 11:03 | מאת: דני

דוקטור תודה רבה לך הרגתה אותי מאוד. האם בדיקה VDRL ו לאנטיגן מספיק כדאי לגלות מחלה? איזה עוד מחלות אשר לא משירות הפרשים מ עבר מין מועברים במין אורלי לא מוגן בלבד

מנהל פורום מחלות זיהומיות