חיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/08/2009 | 02:06 | מאת: ריטה

שלום, אני חולת M.S במצב יציב ומטופלת בזריקה חד שבועית של אבונקס (אינטרפרון ביתא). עקב לימודים במערכת הבריאות עלי לקבל חיסונים הבאים: שחפת, פוליו, טטנוס-דיפתריה,שעלת, חצבת-חזרת-אדמת, אבעבועות רוח, הפטיטיס A ,הפטיטיס B ושפעת. 1. האם יש חיסון/חיסונים שאסור לי לקבל? 2. האם יש סכנה להתלקחות המחלה עקב קבלת החיסונים? 3. האם עבודה במערכת הבריאות תחשוף אותי יותר לזיהומים מאשר עבודה אחרת עם קהל (משרד, בנק, מרכזי קניות וכו')

שלום ריטה, 1. אינני מכיר הורית-נגד לקבלת החיסונים המוזכרים בשאלתך ע"י חולי MS, אבל נשמע לי מאד מוזר שאת צריכה לקבל את כולם "עקב לימודים במערכת הבריאות". 2. ב"מערכת הבריאות" יש מקצועות שונים ועיסוקים שונים ודרגת חשיפה מאד שונה לחולים עם מחלות מדבקות. 3. את השאלה בנוגע לאפשרות שאחד החיסונים שאת אמורה לקבל יגרום להתלקחות של MS אני מציע לך להפנות לרופא/ה נוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות