הרפס גניטלי בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 18:49 | מאת: אנסטסיה

שלום רב, אני סובלת מהרפס גניטלי כשמונה שנים. כעת אני בשבוע 13 להריוני, היום הרופא שלי אמר לי שאם במהלך החודש האחרון להריון תהיה התפרצות הרפס - לא לוקחים סיכוי מבצעים קיסרי, גם אם עבר כבר חודש!!! 1. האם אתה מסכים עם זה? 2. נאמר לי גם בעבר שניתן לקחת וולטרקס- כדור אחד ביום בחודש האחרון למניעה, האם זה מונע ב-100% את ההתפרצות? האם זה לא עלול להזיק לעובר? בתודה מראש אנסטסיה

שלום אנסטסיה, 1. אכן, ניתן לקחת טיפול אנטי-הרפי (כגון ב'וולטרקס') בבסוף השליש השלישי להריון כדי להקטין את הסיכוי שתהיה התפרצות של הרפס סמוך למועד הלידה. 2. במקרה כזה ניתן ל ש ק ו ל לידה נרתיקית. 3. לכל טיפול תרופתי שנלקח ע"י אשה הרה יש תופעות לוואי אפשריות, אך וולטרקס נחשב כבטוח יחסית לעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות