שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 12:25 | מאת: רענן

לד"ר הלפרין רב שלומות, אני חולה בסוכרת נעורים מסוג LADA , גיל - 60 ( ברקע גם השימוטו). מצב כללי - מצויין בכל פרמטר ( לחץ דם, כולסטרול, רמות סוכר, כושר גופני). אובחנתי כחולה שפעת חזירים בין הראשונים בארץ לאחר חזרה מארה"ב . תסמינים היו זניחים - חום 37.2 . המחלה נתגלתה רק עקב התעקשותנו , כיון שהמרכז הרפואי שלח אותנו הבייתה לאחר בדיקה בחדר המיון אבל עקב לחצינו ביצע בדיקות DNA . כמובן שהושמתי בבידוד חרף העובדה שהרופאים שבדקו אותי אמרו שאני בריא לחלוטין.( כולל צילום ריאות). עד כאן , טוב ויפה, אולם למרות התנגדותי הנמרצת , הוכרחתי לקחת TAMIFLU . האם בכך לא גדלה ההסתברות שמתקפה הבאה של של שפעת החזירים אהיה חסין פחות? למידע, בשלוש השנים האחרונות לא חליתי בשפעת רגילה וזאת חרף העובדה שאיני לוקח חיסון נגד שפעת עונתית? בברכה, רענן

שלום רענן, בהחלט יתכן (אם כי אין זה וודאי) כי בגלל הטיפול האנטי-שפעתי שקיבלת בתחילת מחלת 'שפעת החזירים' שלך יצר הגוף שלך פחות נוגדנים כנגד הנגיף, כך שאתה חשוף יותר להידבקות עתידית בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות