שפעת החזירים האם יש לי או לא?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 14:29 | מאת: דנה

ביום א' שעבר התחיל לי גירוי בגרון שכעבור מס' שעות התפתח לכאב ממשי וחום 39.5 שירד ל38 רק לאחר לקיחת כדורים וקומפרסים. מיד בבוקר ניגשתי לרופאת המשפחה, היא נתנה לי (לאחר שלחצתי עליה) מוקסיפן ונתנה לי טמיפלו והסיברה שלא כ"כ קל ומומלץ לקחת את הטמיפלו ושזה כדור נורא חזק, עושה בחילות הקאות שלשולים וכו'... לא נעשתה לי שום בדיקה לשפעת החזירים (בדיקת דם או כלשהיא בדיקה...) לאחר 3 ימים של שיעול יבש חום וכאבי ראש נוראיים, ירד לי החום לגמרי 36.6-37 והחל שיעול חזק מלווה בהמון ליחה ממש גושים גדולים מוגלתיים עם דם, איך אני יכולה לדעת שאכן לא מדובר בשפעת החזירים ולהיות רגועה? לקחתי פעם אחת את הטמיפלו שעשה לי הרגשה נוראית (בחילות כאבי בטן טשטוש ונימול בשפתיים...) אודה לעצתך .. דנה

שלום דנה, לא בדיקה יעודית ('משטח לוע-אף לשפעת חזירים') גם את וגם אני לא יכולים לענות על השאלה האם יש לך 'שפעת חזירים' או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות