חולה שכעת אובחן במחלה-מינון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2009 | 19:37 | מאת: סיגל ביטון

דר'הלפרין שלום, אבי מאושפז בטיפול נמרץ נשימתי באסף הרופא עם דלקת ריאות קשה,מורדם ומונשם,כרגע נמסר לנו שהוא אובחן כחולה בשפעת החזירים-מזה כיומיים מטופל בטמיפלו וכרגע הועלה המינון ל-2400 מ"ג. האם העובדה שאובחן כחולה בשפעת החזירים מגדילה או מקטינה את סיכויי החלמתו(ברקע:מחלת מיאלומה נפוצה). אנא תשובתך הבהולה. בתודה מראש ביטון סיגל(בתו)

שלום סיגל, אין ביכולתי לצפות את סיכויי החלמתו של אביך ממחלתו- בין אם היא כוללת דלקת ריאות חיידקית בלבד, ובין אם היא מורכבת משילוב של דלקת ריאות נגיפית (שנגרמה נגיף 'שפעת החזירים) + ודלקת ריאות חיידקית . נ.ב- לא נראה לי סביר שאביך מקבל מינון של 2400 מ"ג 'טמיפלו' (???). הרבה בריאות אפי

30/07/2009 | 09:20 | מאת: סיגל ביטון

ד"ר הלפרין בוקר טוב, המינון של טמיפלו שאבי מקבל הינו 180 מ"ג(סליחה על הטעות).להערכתנו דלקת הריאות אכן מורכת משילוב של חיידק ונגיף. אנא המלץ לנו על מומחה בתחום מחלות זיהומיות למטרת היוועצות. תודה, סיגל

מנהל פורום מחלות זיהומיות