כמה ימים לקחת ונקומיצין נגד חיידק האנטרוקוקוס בדם?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2009 | 23:02 | מאת: דנה

שלום אבי בן ה- 85 עבר כריתת חלק מהמעי הגס בגלל גידול בגיל 83.לאחרונה הוא קיבל צהבת חסימתית בגלל גרורות בבלוטות לימפה באזור כיס המרה.טפלו בבעיה ע"י הכנסת סטנד לצינור המרה. לפני 5 ימים זיהו בתרבית מהדם חיידק בשם אנטרוקוקוס והחלו בטיפול בונקומיצין לוריד.לפי מה מחליטים מתי להפסיק את הטיפול בונקומיצין ? בתודה מראש דנה

שלום דנה, משך הזמן המומלץ לטיפול באנטיביוטיקות איננו תלוי רק בשם חיידק אלא בעיקר במחלה שהוא גורם. במחלות רבות שבהן מופיע חיידק בדם משך הטיפול האנטיביוטי המקובל הוא בין 10 ל- 14 יום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות