דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2009 | 10:16 | מאת: אורי

שלום ד"ר, אני בן 38. לפני כשבועיים קמתי בבוקר והתחלתי להרגיש צריבה קלה בשתן. עם התקדמות היום הרגשתי פחות טוב ועייף. יום אחרי הצריבה התגברה והיה גם כאב במתן השתן.גם העייפות התגברה. יום אחרי זה שוב המצב החמיר וגם הרגשתי שיש לי חום. לאחר 3 ימים מתחילת התופעות פניתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקות דם, שתן כולל תרבית. התוצאות הראו בסופו של דבר על דלקת בדרכי השתן ובתרבית אובחן חיידק הקלבסיאלה. ניתנה לי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ואכן תוך כדי הטיפול הסימטפטומים ירדו והוקלו אך עדיין אני לא מרגיש שהתחושה בשתן עברה לגמרי. יש לי עדיין כ-4 ימים לקחת אנטיביוטיקה מתוך ה-10 הכוללים. הרופא אמר לי שלאחר סיום האנטיבי' הוא ישלח אותי לאולטרסאונד כדי לראות שאין אבן בכליות או משהו כזה שגרם לדלקת כי בגברים צעירים זה נדיר שתהיה להם דלקת בדרכי השתן. דבר ראשון, האם זה עד כדי כך נדיר ? האם זה מחוייב שתהיה בעיה פיזית בדרכי השתן שתגרום לחיידק להגיע לשם. האם זה יכול להגיע ממקור חיצוני כגון יחסי מין אנאליים עם בת זוגתי ממש יום לפני להתחלת הדלקת. דבר שני, קראתי קצת על החיידק שיש לי, הקלבסיאלה,ונראה שהוא שייך לזנים שפיתחו עמידות לאנטיביוטיקה. אצלי על פי התרבית נראה שהחיידק רגיש לכמה סוגי אנטיביוטיקה כולל זו שניתנה לי. אבל, האם קיים סיכון שהוא לא יושמד לגמרי על ידי התרופה או יפתח עמידות אצלי בגוף עקב השימוש באנטיביוטיקה. אודה לתשובותיך

שלום אורי, 1. דלקת בדרכי השתן איננה נחשבת כמחלה נדירה, אם כי היא שכיחה הרבה פחות אצל גברים צעירים מאשר אצל נשים צעירות. יחסי מין אנאליים (ללא שימוש בקונדום) בהחלט יכולים להיות סיבה להתפתחות דלקת כזאת אצלך. 2. חיידקי הקלבסיאלה הם גורמים שכיחים לדלקת כזאת, ורוב זני החיידקים הללו רגישים לרוב סוגי האנטיביוטיקות, ומגיבים יפה לטיפול. הרבה בריאות אפי

16/07/2009 | 19:15 | מאת: אורי

תודה רבה דוקטור

מנהל פורום מחלות זיהומיות