מה יהיה הסוף...2 נושאים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/06/2009 | 20:55 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב שוב. אנא תן לי כלים להבין לקראת מה אני הולכת... היום אחה"צ, ממש לפני שעתיים ראיתי במקרר כבד עוף (כבד) שבעלי הפשיר במקרר למשך יומיים וטיגן במחבת ביום שבת בערב, כלומר 4 ימים. מכיוון שהידע שלי בבישול גובל באסון ואינני גם מהמתעניינים יותר מדי באוכל אכלתי 2 חתיכות, ונתתי לבת שלי בת השנתיים וחצי (כמעט) גם. היא אכלה חצי כבד בודד, ממש כמה ביסים ולא רצתה יותר. לאחר שעה התחלתי לחוש אי נוחות בקיבה, לא שילשלתי אבל מן אי נוחות, לא היתה יציאה בכלל. ההורים שלי הגיעו לבקר וכשאמרתי לאמא שלי שהבטן קצת מציקה לי היא שאלה מה אכלתי היום וכשהגעתי לכבד היא אמרה שכבד לא שומרים 4 ימים ושהוא נוטה להתקלקל מהר מהר. למען האמת אני רגישה מאוד לריחות וטעמים והיה לו ריח מצויין וטעם רגיל ללא כל טעמי לוואי שהם. שאלותיי: 1. האם כבד שעבר ישר מהמקפיא ליומיים במקרר, טוגן והוחזר למקרר, לאחר 4 ימים יכול להיות עדיין בסדר? (אינני חושבת שאתה שף...פשוט אולי מהנסיון...) 2. במידה ויש תחילתו של תהליך קלקול תוך כמה זמן סביר שייראו תסמינים? 3. במידה ויש תהליך קלקול מהו הפתוגן שקיים בד"כ בבשר כזה? 4. האם ההדבקה היא גם דרך רוק? (הרי כתוב בספרות פקואוראלי...ותמיד אומרים שלנשק אפשר). 5. לפני שנתיים לאחר יום העצמאות (בו אכלתי בשר וכנראה שהיה מקולקל במידה כזו או אחרת) 48 שעות לאחר יום העצמאות החלו שלשולים קשים במיוחד, ללא חום, רופא המשפחה איבחן דיזנטריה קלינית, היה דימום בצואה ושמחה וששון. ייתכן שזה ממשהו שנאכל לאחר מכן..לא יודעת...אך לא סביר אני בד"כ אוכלת בבית ואוכל מאוד ברור מבחינת מתי ואיך (לחמניות, גבינה לבנה טרייה, יוגורט טרי, קרקרים, מנה חמה, טבעול..כאלו, ועוגיות המון ...). האם סביר שזיהום מבשר יראה סימנים רק לאחר 48 שעות??? ודבר נוסף חשוב יותר: דלקת הגרון הנוראית עברה חלפה, גם הכאב שהיה לאחר מכן, החלש - חלף לו. אני בסדר גמור. הבת שלי הקטנטונת התלוננה לפני כמה ימים על כאב באוזן ימין לראשונה בחייה (שהיא מתלוננת ושיש בכלל משהו באוזן..) להפתעתנו (או שלא...) היא צדקה ומזל שישר הטסתי אותה לרופא הילדים שאמר בחיוך ש "הילדונת צודקת...". היתה בסה"כ אוטיטיס אקסטרנה, לא קריטי. היום זה כבר היום הרביעי של טיפות האנטיביוטיקה. ביומיים האחרונים אמרה כמה פעמים שכואב לה הגרון... עכשיו קשה לי לדעת האם באמת כואב לה (אין חום, אוכלת כרגיל וכו'...) או שרוצה למשוך תשומת לב (מה שבחיים לא עשתה) או שזוכרת שכאב לי הגרון (כל הזמן אמרה "לאמא כואב הגרון"). בל נא נשכח שכמה ימים לפני המחלה שלי היא חלתה והעלתה חום 39.6 למשך יממה שעלה וירד, בבדיקה קלינית נמצא גרון אדום, אח"כ הקטנצ'יק חלה ואז אנוכי. כשהגעתי לרופא המשפחה שלנו הוא סיפר לי על רופא הילדים שלנו (בכיר בתה"ש אגב ואדם מקסים מקסים) שפיספס לא מזמן סטרפטוקוק בילדונת בגיל של הבת שלי, כנראה בגלל שסטרפטוקוק לא נפוץ בגילאים האלו ולרוב ויראלי. 1. האם יש מצב שמה שהיה לה זה אכן סטרפטוקוק ולכן התלונה החוזרת על הגרון בהפרש של שלושה שבועות מהאפיזודה שהיתה לה?? 2. אם אני מבצעת לה משטח גרון (רופא המשפחה הציע שנביא אותה אליו) ואין תסמינים, האם במידה ויש המשטח יצא חיובי?? אשמח לתשובותיך. מילא אם יהיה שלשול אבל ראומטואיד ארטריטיס ממש לא בא בחשבון. תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, בקשר לאכילת הכבד: 1. אין לי ידע מספיק בנושא. 2. אם הכבד היה מזוהם בחיידק כלשהו- זמן הדגירה יכול להיות בין מספר שעות למספר ימים. 3. אינני מכיר פתוגן "קלאסי" בכבד כזה. 4. ראי את תשובה 2 לעיל. בקשר לכאבי הגרון של בתך: 1. יתכן שהיה לה סטרפטוקוקוס לפני 3 שבועות, אך אין זה סביר שבגלל הזיהום ההוא יש לה כאבים בגרון כיום. 2. אם היא נשאית של סטרפטוקוקוס בגרון אז המשטח יהיה חיובי גם אם אין לה דלקת בגרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות