התפתחויות...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/06/2009 | 18:47 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שוב שלום והרי החדשות... מהיום בצהריים המאוחרים אני מרגישה שוב חולשה (אני גם לא אוכלת טוב כבר תקופה ארוכה ובשבועיים האחרונים זה ממש החמיר..כשאין לי זמן הדבר האחרון החשוב מבחינתי זה לאכול...רע מאוד...). חום לא מדדתי בינתיים כי המדחום נשאר אצל הוריי ולא ממש בא לי להכניס לפה מדחום של הילדים. ייתכן שיש איזה 37.2...לא חום כמו ביום שישי. אבל - כמה מפתיע, הגרון כואב עדיין מאוד מאוד, אינני מסוגלת לבלוע אוכל מוצק כלל, כאבי מוות. הבטתי שוב בגרון ועל השקדים נוצרו מעין "אפטות" חדשות...גם על ה - UVULA ועל הרירית הבוקאלית "אפטה" אחת... אין חום גבוה זה בטוח. יש המון זיעה קרה כל הזמן. מתחיל לכרסם בי החשד להרפאנגינה...COCKSACKIE...הרי זו העונה... האם עולה בדעתך משהו אחר?? אינני מרגישה בריאה כלל ולא סביר שלאחר 96 שעות (כמעט) עם אוגמנטין ארגיש כך. או שכן?? 1. מה אתה חושב? (נכון שלא ביצעת בדיקה קלינית אבל האם יש סיכוי סביר שאין זה סטרפטוקוק?) אין לי תסמינים נוספים. 2. האם יש סיכוי ל - CMV? האם עושה נגעים על השקדים ועל האובולה? (חייבת לציין שהנגעים והריר שהיו בשאר אזור הפארינקס נעלמו, מה שחדש אלו "אפטות" בתחום השקדים. אחת חדשה על האובולה ואחת חדשה על הרירית הבוקאלית באזור אחורי. 3. במידה וזה קוקסאקי? כמה זמן עד שתופיע מחלה אצל הבת (שנתיים ו - 4 חודשים, שכבר חלתה בהרפאנגינה בשנה שעברה בזמן הזה) ואצל הבן (חצי שנה ועדיין לא פגש בוירוס למיטב ידיעתנו)? 4. האם ייתכן שמה שהיה לשני ילדיי בשבוע שעבר (אפיזודת חום ללא תסמינים נוספים, גרון אדום ותו לא), היה CMV והם עברו אותו בקלות שכזו? או ש - CMV בילדים ותינוקות גורר אחריו תמונה קלינית סוערת בהכרח?? (הרי תמיד כשחום לא יורד לאחר 5 ימים מפנים למוקד כדי לבצע בדיקת דם ושם בודקים CMV, EBV. אז אני מסיקה מכך שחייב להיות חום ימים רבים ולשניהם היה חום די קצר). 5. האם סביר שלאחר 4 ימי אוגמנטין יופיעו מעין אפטות חדשות בשקדים? 6. לבני הקטן הבחנתי אתמול לראשונה בעת האמבטיה (הרי הייתי יומיים אצל הוריי מהרגע שירד לו החום ועלה אצלי) פריחה מפושטת בגב, מראה מאוד קל מבחינת אופי הפריחה אך על שטח גדול. באותו יום אכל בצהריים בשר לראשונה אז ייחסתי חשיבות למזון, ובכלל תינוקות קטנים פורחים לעיתים קרובות. הפריחה נעלמת. האם זה מכוון למשהו אחר שאינני מעלה בדעתי? 7. האם סביר שמה שיש לי הוא בכל זאת טונסיליטיס בקטריאלי והחולשה והאפטות הן נגזרות של המחלה עדיין?? תודה תוהד. רק שזה לא איזו שפעת חזירים...(לצערי או לשמחתי לא הייתי באזורים מועדים לאחרונה...) ענבר

שלום ענבר, 1. ללא עובדות (כגון תרבית גרון חיובית), הניחוש שלי הוא טוב כמו שלך. 2. מחלה חריפה ב- CMV (או EBV) יכולה להתבטא גם כדלקת שקדים. מצד שני, המחלה בנגיפים אלו יכולה להיות גם א-סימפטומטית. 3. אם מדובר במחלה נגיפית מדבקת, יש סיכויי שילדיך יפתחו אותה במהלך הימים הקרובים. 4. מצד שני, יתכן שאת היא זו נדבקת מאחד מילדיך שחלו לאחרונה. 5. אם מדובר בזיהום שנגרם ע"י סטרפטוקוקוס- הייתי מצפה לראות שיפור, ולא החמרה, ביום החמישי לטיפול באוגמנטין. 6. אין בידי כלים כדי לאבחן את הפריחה שהופיעה אתמול אצל בנך. 7. ראי 1 לעיל. לסיום, זה לא נראה כמו 'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות