לד"ר היקר שלום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2009 | 11:40 | מאת: מור

לרופא שלום לפני כארבעה חודשים חליתי במחלת חום ופריחה ויראלית שהובחנו ע"י הרופאה שלי כשפעת כשבועיים לאחר מכן החלה אצלי חולשה וחיפוי לבן על הלשון (החולשה מלווה אותי עד היום),לאחר שיחה עם הרופאה ובעקבות מגע מיני לא מוגן שהיה לי קודם לכן הוחלט לערוך לי בדיקת h.i.v ובנוסף בדיקת e.b.v הבדיקות נעשו כשלושה חודשים לאחר אותה מחלת חום להלן התוצאות: hiv1,2 ab,s (elisa)negative units mlu/ml low-high תוצאה בדיקה ebv.lGgG 91H iu 01-20 ebv.EBNA 275H iu 01-20 ebv.lgM 4 iu 01-20 רציתי לדעת על סמך ניסיונך האם חליתי במחלת הנשיקה? האם עלי לשוב על בדיקת איידס (הבדיקה נעשתה שלושה חודשים וחצי לאחר אותו מגע מיני)? רופאת המשפחה טוענת שככל הנראה מדובר במחלת הנשיקה חשוב לי לציין שלא חליתי לפחות בעשר שנים האחרונות בתודה מראש.

שלום מור, 1. הבדיקות שצרפת אכן מעידות על כך שכנראה חלית בעבר בנגיף ה- EBV (שגורם בד"כ ל'מחלת הנשיקה'), וסביר (אם כי אי אפשר לאמר זאת בוודאות)שהאירוע של החום ( + הפריחה) מלפני 4 חודשים היה ביטוי מחלה זו. 2. לאור התאור שלך (והסבירות שמדובר ב'מחלת הנשיקה') אינני רואה סיבה לחזור על בדיקת ה- HIV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות