מונונוקליאוזיס עם מוגלה בשקדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/05/2009 | 20:12 | מאת: שוקי

לפני שבוע בני אובחן כחולה במחלת הנשיקה כמעט בודאות, AST גבוה לימפוציטים אטיפיים גבוהים ובסימפטומים בלוטות לימפה כאבי גוף, ראש, ועוד בדיקת ה EBV עדין לא חזרה אם כי בבדיקת דם מלפני 3 שבועות ה CMV IGG יצא חיובי וה- CMV IGM שלילי, כרגע הופיע מוגלה רצינית על שקד ימין וכאבי אוזן ימין (בנוסף לבלוטת לימפה ימין המוגדלת) הרופא נתן לו מיד ראפאפן ללא משטח גרון האם לקחת את הראפאפן??? האם זה עלול לגרום לסיבוכים? אנא עזרתכם הדחופה בתודה

שלום שוקי, על סמך הנתונים (המאד חלקיים) שסיפקת בשאלתך אין ביכולתי לקבוע בוודאות האם בנך חולה בדלקת גרון נגיפית (כגון מונונוקלאוזיס) או חיידקית ("אנגינה")- ולפיכך האם מומלץ לו לקבל טיפול אנטיביוטי או לא. הרבה בריאות אפי

21/05/2009 | 10:00 | מאת: שוקי

אם יורשה לי להוסיף שאלה, באם הוא אכן חולה במונונוקליאוסיס האם יתכן שחלה גם בדלקת גרון חיידקית והאם אפשר לקחת ראפאפן לטיפול במחלה החיידקית? והאם יתכנו סיבוכים עקב השילוב עם המונונוקליאוסיס? תודה שוקי

מנהל פורום מחלות זיהומיות