חשד ל Q fever / מיקופלסמה / ברוצלוזיס ועוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/04/2009 | 20:06 | מאת: גלעד

שלום רב רב, אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא ללא בעיות ידועות. נשוי.רץ 3 פעמים בשבוע. עובד בתחום הכספים - במשרד ולא בעבודה בשטח. לא הייתי בחול בשנתיים האחרונות ולא בארצות אקזוטיות מזה 10 שנים. בעבר אירועי חום אחת לכמה שנים. בחודשיים וחצי האחרונים הופיעו אצלי כ 4 אירועי חום! אירוע חום לפני חודשיים וחצי - 4 ימים של גרון קצת אדום ושורף וחום עד 38.5 חלף לבד. רופא ראה רק גרון אדום ואמר שכנראה ויראלי. אירוע חום לפני חודש ושבוע - 5 ימים של כאב גרון וגרון קצת אדום וחום גבוה עד 39.5 חלף לבד. משטח גרון תקין. אירוע חום לפני 3 שבועות - 5 ימים של כאב גרון עם תפליט לבן על השקדים ( לפי הרופא ), משטח גרון תקין פעמיים, בדיקות למחלת הנשיקה שליליות. טופלתי ליתר בטחון במוקסיפן 10 ימים. בשבוע שעבר הרגשתי מצוין חזרתי לספורט. החל משבת שעברה - 6 ימים - דופק במנוחה גבוה כ 90 ( לעומת כ 60 בדרך כלל ). הדופק גבוה יותר גם כשאין חום ויש תחושת צמרמורת קלה כזאת תחושת שפעת עם כאבים בעצמות ובגוף קצת, גרון קצת כואב ואדום (לפי הרופא אין תפליט רק אדום ) ויש חום נמוך - בבוקר עד 37.4 בערב עד 38.2. מאתמול הופיע גם שיעול. הופיעה גם אפטה בפה. נבדקתי היום שוב על ידי הרופא. אמר שהיות וכבר 6 ימים יש שוב חום אבל הפעם אין שיפור וזה יציב אז הוא כבר מוטרד מזה. בבדיקה שלו הטחול וכבד לא מוגדלים, בלוטות לא נמושו, ראות נקיות, גרון מעט אדום בטן רכה. בחודש האחרון עשיתי כמה בדיקות דם. במהלך החום לפני 3 שבועות השקיעת דם הגיעה ל 60 אבל בשבוע שעבר כשהרגשתי טוב חזרה ל 10 ואתמול במהלך החום עכשיו עלתה ל 22. בספירת הדם יש לפי הרופא מונוציטוזיס שעולה ויורד. בחום לפני 3 שבועות הגיע ל 11 , ירד חזרה ואתמול 13.8. מעבר לזה אין משהו בולט שם. ו WBC אתמול = 6. תפקודי כבד וכליות לפני שבועיים תקינים. בדיקות מערכת החיסון בוצעו אתמול - c3 c4 igg iga igm ואלקטרופורזה של חלבונים תקינות לחלוטין. הרופא אמר לי שמצבים כאלה יכולים לפעמים להיות מדברים כמו qfever או מיקופלסמה או חס וחלילה ברוצלוזיס ועוד אפשרויות שקשה לדעת. המליץ שאקח מהיום דוקסילין 9 ימים. 2 ביום הראשון ואחר כך 1 ביום. לא לקחתי היום רציתי לחכות לראות עד יום ראשון אם יש שיפור. ברצוני לשאול 1. האם הגיוני שיש לי אחת מהמחלות האלה? זה מתאים לתמונה? אני לא נמצא בקרבת חיות וממעט באכילת מוצרי חלב. סביבי אין חולים בעת האחרונה. 2. במידה וכן האם המתנה של עוד יומיים היא קריטית? אני מעדיף לראות אם החום והחולי חולף לבד אז לא אצטרך דוקסילים ואם לא יחלוף אז אתחיל ביום ראשון. האם זה סיכון גדול לחכות יומיים? אציין שהיום החום מעט יותר נמוך בקצת כ 38.0 עכשיו בערב. תודה רבה!!

24/04/2009 | 19:16 | מאת: גלעד

אציין גם שבדיקות RF ANA ASO שבוצעו השבוע תקינות CMV EBV גם תקין ( EBV לא פעיל עכשיו אבל יש חיסון IGG מהעבר )

24/04/2009 | 19:16 | מאת: גלעד

אציין גם שבדיקות RF ANA ASO שבוצעו השבוע תקינות CMV EBV גם תקין ( EBV לא פעיל עכשיו אבל יש חיסון IGG מהעבר )

שלום גלעד, שלושת המחלות / זיהומים שהזכרת אינם סבירים אצלך. בנוסף, אם מישהו רוצה לאבחן אותם מומלץ לבצע בדיקות סרולוגיות מתאימות (ובכלל לעשות ברור מסודר למחלת חום שכוללת גם אפשרויות רבות אחרות), ולאור התאור שלך אינני רואה סיבה לתת טיפול אמפירי בדוקסיציקלין. הרבה בריאות אפי

25/04/2009 | 08:39 | מאת: גלעד

תודה רבה על תשובתך! היום היום השביעי של חום נמוך 37.7 וכאב גרון קל. אין שינוי או שיפור. הרופא המליץ לקחת שבוע דוקסילין ליתר בטחון. ציינת שלדעתך אין סיבה לעשות טיפול אמפירי בדוקסילין ולפי התיאור שתיארתי לא סביר שזה qfever או מיקופלסמה או ברוצלוזיס ( שמות שהרופא משפחה ציין ) . המלצת לי על בירור מסודר למחלת חום. האם זה דורש אשפוז? איזה בדיקות זה כולל? והאם הכיוון הוא של מחלה זיהומית לדעתך או מחלה אחרת לא זיהומית שגורמת לחום שבוע שלא חולף? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות