עגבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/04/2009 | 19:34 | מאת: ארי

היה בא אליי הביתה מישהו עם פריחה על הידיים שמזכירה את השלב השני של העגבת. יותר מלשתות מים ולדבר הוא לא היה עושה אצלי דבר,אבל בכל זאת אני דואג,אולי בגלל שאת הכוס שלו אשתי היתה שוטפת והיה ניתז על כלי האוכל מים וכנראה גם רוק שלו,והיינו משתמשים בכלי אוכל מבלי לשטוף אותם. היתה פעם אחת בלבד שהוא קרא משהו שנתתי לו לקרוא ומאז (לפני כמה חודשים) לא נגעתי בזה עד היום שחומר הקריאה הגיע לידיי ואח"כ נגעתי בפה. האם יש משהו במה שאמרתי שיכול להיות שיש סיכון שאני או משפחתי נידבק בעגבת?

שלום ארי, הדבקה בעגבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

03/04/2009 | 16:22 | מאת: ארי

זאת השאלה:"היה בא אליי הביתה מישהו עם פריחה על הידיים שמזכירה את השלב השני של העגבת. יותר מלשתות מים ולדבר הוא לא היה עושה אצלי דבר,אבל בכל זאת אני דואג,אולי בגלל שאת הכוס שלו אשתי היתה שוטפת והיה ניתז על כלי האוכל מים וכנראה גם רוק שלו,והיינו משתמשים בכלי אוכל מבלי לשטוף אותם. היתה פעם אחת בלבד שהוא קרא משהו שנתתי לו לקרוא ומאז (לפני כמה חודשים) לא נגעתי בזה עד היום שחומר הקריאה הגיע לידיי ואח"כ נגעתי בפה. האם יש משהו במה שאמרתי שיכול להיות שיש סיכון שאני או משפחתי נידבק בעגבת? " ותשובתך שלא סביר להידבק כך. והתוספת היא שכנראה אחרי שנגענו בכלי האוכל גם נגענו באיברי המין שלנו אחרי שניתז מים ורוק על כלי האוכל מההוא עם הפריחה על הידיים שמזכירה את השלב השני של עגבת. וגם אני נגעתי באיבר המין שלי כשעשיתי פיפי אחרי שנגעתי בחומר הקריאה שהוא נגע בו לפני כמה חודשים. האם זה משנה את תשובתך ד"ר הלפרין?

מנהל פורום מחלות זיהומיות