זיהום חיידקי ממקור לא ברור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2009 | 16:22 | מאת: מיקי

שלום רב, אני בן 35. ללא בעיות ידועות. בכושר טוב ורץ חצי מרתון. בדיקות דם שגרתיות במסגרת הביטוח לעבודה, לפני חצי שנה תקינות לחלוטין. מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים קטנים בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5 היום. יש כאבים גם בגוף ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה. הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן. הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם. קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי לסטרפטוקוקוס. כמו כן תוצאות ספירת דם: WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 ) NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 ) LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 ) MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 ) BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4 NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 ) LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 ) MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 ) PLT=348 HB=13.7 ( דומה לעבר ) MCV=85 ( דומה לעבר ) הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן. מנגד כאמור המשטח גרון בקופה יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי. אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים. קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין. אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו בעייתי יותר או מערכתי. אציין שהייתי לפני 5 ימים ( יומיים לפני הופעת החום ) בביקור אצל אאג בקופה במרפאה עצמאית בשל בעיית שמיעה קלה שיש לי מהשירות בצבא ועושה פעם בכמה שנים בדיקת שמיעה. הוא הסתכל לי גם בגרון ואמר שהכל אצלי תקין. אני חייב להודות שהציוד אצלו לא היה נראה הכי מחוטא ומקווה שלא נדבקתי שם במשהו. אף אחד מבני הבית לא חולה. ברצוני לשאול 1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי? 2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, שחפת, זאבת, או מחלות בעייתיות אחרות. מה דעתך? זה יכול להיות? 3. האם המונוציטים הגבוה יכול להיות ממחלת הנשיקה? אם כן אז המוקסיפן שהתחלתי היום בצהריים יכול לגרום לפריחה כמו שקרה לבת שלי לפני שנתיים ( היה לה שילוב של מוקסיפןומחלת הנשיקה ) מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקח גרון חיידקית ולא מסטרפטוקוקוס והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני תודה רבה

שלום מיקי, 1. משמעות משטח הגרון ה'שלילי' שלך היא שהסבירות שאתה סובל מדלקת גרון שנגרמה ע"י סטרפטוקוקוס מקבוצה A היא נמוכה. 2. אין באפשרותי לאבחן את מחלתך רק ע"ס העליה (המזערית) במספר המונוציטים בדם, אך מידע זה מעלה את הסבירות שהגורם לדלקת שלך הוא נגיפי (למשל נגיף הקרוי EBV). לא מצאתי בשאלתך נתונים המעידים על "שחפת, זאבת או מחלות בעייתיות אחרות". 3. הזיהום השכיח ביותר שנגרם ע"י EBV נקרא בפי העם "מחלת הנשיקה". אנשים מסוימים שסובלים ממחלה זאת ומטופלים במוקסיפן מפתחים פריחה, אך אין ביכולתי לצפות האם תופעה זו תתפתח גם אצלך. הרבה בריאות אפי

31/03/2009 | 19:12 | מאת: מיקי

תודה רבה על תשובתך! אשמח לדעתך - אם ככל הנראה בגלל המשטח השלילי מדובר בנגיף לדעתך אז 1. האם לא עדיף להפסיק מוקסיפן? 2. אם מדובר במחלת הנשיקה האם כדאי לי להחליף את המוקסיפן באמצע ( לאחר כדור אחד ) לתרופה אחרת כמו רפאפן כדי למנוע את האלרגיה? 3. לא יכול להיות מצב של זיהום חיידקי בגרון עם שקדים לבנים שהוא לא סטרפטוקוקוס אלא זיהום ממשהו אחר? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות