הרפס גניטלי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/01/2009 | 05:12 | מאת: דנה

שלום, לפני כחצי שנה נדבקתי בהרפס גניטלי ומאז הייתה י רק ההתפרצות הראשונה. אני רוצה להכנס להריון ראשון. 1. האם יש סיכונים בהריון? האם אני צריכה לקחת תרופות כלשהן לפני ההריון ו/או במהלך ההריון? 2. אני יודעת שלידה וגינלית מסוכנת לילד (לפחות כך קראתי). האם ההרפס הוגינלי דן אותי ללידות קיסריות ובעצם לא אחווה בחיי לידה רגילה? תודה

שלום דנה, כל עוד אין אצלך לך התפרצות- אין צורך לקחת טיפול (גם במרבית חודשי ההריון). לכשתהיה (אם תהיה) התפרצות כזאת במהלך ההריון יהיה צורך לטפל בה באציקלוויר או בנגזרותיו, כמקובל. כיום קיימת גם אפשרות לתת, בחודשים הסמוכים ללידה, טיפול תרופתי מונע שמאפשר לנשים ללדת "לידה רגילה". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות