אנא עזרו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/01/2009 | 08:15 | מאת: איתן

שלום רב, שמי איתן, אני בן 26, 1.93 136 ק"ג. משנת 2004 ועד היום השמנתי כ50 ק"ג, עד לא מזמן האשמתי את עצמי בהשמנה, מכיוון שאני בא מבית שמן ובגלל שבעברי הייתי שמן חשבתי שזה בגלל אכילת יתר מצדי. לאחרונה אני חושד שאולי גורמים אחרים גורמים להשמנה שלי, החשד התעורר בעקבות שינוי בהרגלי התזונה שלי בחודשים האחרונים - שינוי שלא הביא לירידה במשקל למרות שאני אוכל יחסית מעט(בוקר: 4-5 פירות. צהריים: סלט גדול + 2 פרוסות לחם או 2 שיפודי פרגיות עם סלט וטחינה. ערב: סלט + 2 פרוסות). כמה נתונים שיכולים לשפוך אור על התעלומה: 1. לאמא שלי יש בעיה בבלוטת התריס - אני בדקתי בבדיקת דם ואמרו לי שזה תקין - האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות בשביל לשלול סופית? 2. בשנת 2004 - כשהתחלתי להשמין, הייתי בהודו וחליתי בטיפוס הבטן. אחרי שהבראתי - במהלך הטיול במקרים מסויימים בהם אכלתי והרגשתי מצב של בטן מלאה - היו לי גרפסים עם ריח של ביצה - האם יכול להיות שיש לי איזשהו טפיל\מחלה שנשארה מהודו שמונעת ממני לרזות או להיות עם חילוף חומרים נורמאלי? 3. מאז שאני ילד קטן הייתי שמנמן, ומגיל קטן עד לבגרות עשיתי דיאטות: שומרי משקל, OA(אכלני יתר כפייתיים), ד"ר רודינצקי(דיקור), שיווי משקל(דיאטה ללא דיאטה), וגם הרבה נסיונות עצמאיים. ברוב המקרים הצלחתי לרזות לתקופה מוגבלת כאשר מעולם לא החזקתי מעל לכמה חודשים - חוץ מבOA - שם הייתי במשקל 86 ק"ג במשך למעלה משנתיים(לפני תחילת ההשמנה הגדולה) - שם אכלתי מה שאני אוכל היום - כשאני לא מצליח לרזות. 4. אני אסתמטי ובמהלך חיי לקחתי מספר פעמים סטרואידים, במהלך השנים האחרונות אני לא לוקח שום תרופה לנושא חוץ מונטולין - אותו אני לוקח בתדירות יחסית גבוהה. האם יכול להיות קשר בין האסטמה להשמנה? במידה וכן - מה ניתן לעשות? האם יכול להיות שיש השפעה לכמות הפעמים שהגוף שלי עלה וירד במשקל - ובמידה וכן - מה עושים בשביל להפוך את ההשפעה. -- אני נחוש לרדת משקל, ולחיות חיים בריאים וארוכים. כיום אני אוכל בצורה מאוד בריאה - פירות, ירקות, דגים, מעט בשר, ללא חלב, שותה רק מים ותה צמחים, הפסקתי לעשן, ואני בסה"כ רוצה לפתור את כל עניין ההשמנה, להגיע למשקל סביר ולחיות את חיי בכיף ולא בעומס יתר. אשמח לכל עזרה רעיון או כיוון. בתודה מראש, איתן.

שלום איתן, זהו פורום של מחלות זיהומיות, ולא נראה שבעיותיך קשורות לתחום זה. נסה רופא/ה פנימאי/ת או רופא/ת משפחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות