דם ממזרק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2009 | 21:02 | מאת: חנן

הרמתי וזרקתי מליד הבית שלי מזרק שהשתמשו בו(לא נדקרתי)ולא ראיתי דם חיצונית למזרק אבל אולי היה קצת ולא ראיתי.שטפתי ידיים בכיור במקלחת ואחרי מספר דקות הילדים ואשתי השתמשו בכיור לשטיפת ידיים שהיה בו אולי דם ובמברשות שיניים שאולי ניתז עליהם דם. כמה שעות לפני כן יצאתי מהבית ככה שהזריקו בערך שעתיים לפני שהרמתי את המזרק. רק אזכיר שלאף אחד מהמשפחה לא היו פצעים או חתכים באזור הידיים או הפה. האם אפשר להידבק כך באיידס,הפיטיטיס B או C,או עגבת?

02/01/2009 | 23:04 | מאת: חנן

הילדים שלי לא זוכרים אם היו להם פצעים או חתכים בפה ובידיים. כלומר,אפשר שהיו לילדים שלי חתכים או פצעים בפה ובידיים,ואפשר שלא היו להם.

שלום חנן, הדבקה באיידס, בהפיטיטיס B או C,או בעגבת במהלך האירוע שתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

03/01/2009 | 13:54 | מאת: חנן

את עניין הפצעים והחתכים שאולי היו ואולי לא היו?

05/01/2009 | 18:54 | מאת: א

אני לא רופא, אבל אענה לך על כמה דברים: א. הסבירות שדם טרי עבר מגוף המזרק, לידיים שלך, לכיור ולידיים של הילדים ועוד נשארה שם כמות מידבקת הוא שואף לאפס. ממש אין לך מה לדאוג מזה. ב. טוב שלא נדקרת, אבל להבא - אל תרים מזרק מזוהם עם מחט ביד חשופה, כדי שלא יהיה סיכוי שתידקר בטעות! השתמש בכלי כלשהו כמו פינצטה ארוכה או מטאטא (כשאתה נועל נעליים סגורות) כדי להרחיק את זה מהגוף. מחפצים מזוהמים שאינם חדים (למשל, טמפון עם דם לא מזוהה) אפשר להיפטר עם כפפות לטקס חד פעמיות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות