מינון ציפרו כנגד סטאף אאורס באף ואולי בעור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/12/2008 | 17:48 | מאת: חגית

בת 40. סבלתי מתחושה לא טובה באף. וגם יצא פצע בעור , בשוק. לקחו משטח מהאף ויצא סטאף אאורס. הוא רגיש לciprofloxacin. הבעיה שיש מחלוקת בין רופא המשפחה לבין רופא הא.א.ג לגבי המינון. רופא המשפחה אומר שאקח רק 250 מ"ג X 2 ביום. וזאת כדי למזער נזק אפשרי מהתרופה. (כי אני 'שברירית' בבריאותי באופן כללי, והכל יותר מזיק לי). בעוד שרופא א.א.ג אומר שצריך 500 X 2 ביום. מה דעתך?

16/12/2008 | 18:00 | מאת: חגית

אולי אתר את הפצע זה מעין פרונקל, אדום וגדול, עם מוגלה בפנים שסגורה. ובחיים לא היה לי פצע כזה. ולגבי הציפרודקס- החשש לי הוא מנזקים בלתי הפיכים שהוא יכול לגרום, או נזקים שיימשכו הרבה לאחר הפסקתו, ולא סתם תופעות לוואי רגילות שיש במהלך נטילתו. למשל קראתי שציפרודקס יכול לגרום לנוירופתיות בלתי-הפיכות. וגם לקרע בגידים ורצועות.

שלום חגית, בהמשך לתשובתי הקודמת: אם מדובר במורסה ("אדום וגדול, עם מוגלה בפנים שסגורה" כפי שתארת)- אז טיפול הבחירה הוא ניקוז ולא אנטיביוטיקה. הרבה בריאות אפי

שלום חגית, אוסיף לך דעה שלישית: אינני רואה סיבה לטפל בחיידק הסטאפילוקוקוס אוריאוס ב'ציפרו', גם אם חיידק זה רגיש לתרופה זו, ואני מעדיף להשתמש בתרופות אחרות כגון 'צפוראל', 'אוגמנטין', 'רספרים' ואחרות ( א ם בכלל צריך לתת לחולה תרופות דרך הפה). לא פחות חשוב, אני בדרך כלל מסתפק בטיפול מקומי במשחת 'בקטרובאן' כאשר מדובר בזיהום קל בעור או באף. הרבה בריאות אפי

16/12/2008 | 19:07 | מאת: חגית

2 דברים 1. לגבי הפצע - בגללו באמת לא הייתי לוקחת אנטיביוטיקה סיסטמית, אלא עושה ניקוז. הבעיה היא עם האף , ששם אני מרגישה לא טוב, כבר חודש. ועברתי בעבר הרחוק כמה ניתוחים באף- הוצאת קונכיות, יישור מחיצה. 2. לגבי האנטיביוטיקות שמנית- אני בקופ"ח כללית, ובמשטח הם בכלל לא בדקו אותן. הם רק בדקו את הבאות:Ciprofloxacin , Erythromycin, Fusidic acid, Oxacillin, Sulfamethoxa/Trimeth, Clindamycin, Mupirocin. ולכולם הוא היה רגיש. לא היה ברשימה שהם נתנו לי משהו שהוא היה Resistant. אני לא יודעת למה הרופאים העדיפו את הציפרו על כל שאר האנטיביוטיקות שהחיידק רגיש אליהן. אז מה דעתך? שוב תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות