איזוניאזיד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/11/2008 | 11:29 | מאת: שלומית

שלום, רציתי לדעת עד כמה איזוניאזיד נחשב כיעיל לטיפול מונע בשחפת חבויה. כלומר, האם הוא מחסל את החיידק לגמרי או רק מפחית סיכונים? גילו אצלי שחפת חבויה, ואני בחורה בריאה בת 23. אני לא רוצה להכניס לגוף כ"כ הרבה אנטיביוטיקה למשך זמן כ"כ ארוך (9 חודשים) אם אין לזה צורך הכרחי ואם זה לא מבטיח לי שאכן החיידק יחוסל, וגם לאחר כל הטיפול עדיין קיים הסיכוי שהמחלה תתפרץ ותעשה פעילה. כמו כן, אני בחורה רזה מאוד שסובלת גם ככה מבעיות קיבה (רגישות לחלב וכד') והבנתי שהכדור גורם לבחילות והקאות, או תופעות לוואי דומות, אשר מעמידות אותי במצב של חוסר אונים - מצד אחד רצון להפסיק את הטיפול, מצד שני נאמר לי כי הפסקת הטיפול באמצע גורמת יותר נזק מתועלת. אשמח לקבל כל חוות דעת.. תודה רבה.

שלום שלומית, הטיפול הנ"ל נחשב כיעיל, אך קיים גם טיפול חלופי קצר יותר (וכנראה שלא פחות יעיל)- ריפמפיצין במשך 4 חודשים. לצערי, אף אחד מבין הטיפולים הללו (או כל טיפול אחר שניתן ברפואה) לא מגיע עם אחריות ל- 100% הצלחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות