הדבקה בזיהום למח העצם? לימפופניה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/11/2008 | 19:43 | מאת: שגיא מתל אביב

שלום. בחור בן 35. עקב בלוטה בגרון שנראתה לרופא המשפחה קצת גדולה ועקב ימים של עייפות וחולשה גדולה ( כנראה בגלל חוסר שינה - תינוק בבית... ) הוא שלח אותי לבירור המטולוגי. לא היה חום. הייתי במחלקה המטולוגית בבי"ח לפני חודש ושבוע. ההמטולוג בדק אותי ואמר שזה חסר משמעות ואני בריא לחלוטין. משטח הדם שהסתכל עליו היה תקין. ספירת הדם, שקיעת הדם, כימיה,CRP הכל היה תקין כולל גם אלקטרופורזה של חלבונים ובדיקות שנקראות קריוגלובולין ו C3C4. מאז החודש הרגשתי בסדר ונרגעתי. עשיתי הרבה כושר החודש. לגבי בדיקות אציין גם שעשיתי בדיקת HIV לפני חודשיים שהיתה תקינה. אני ואשתי החלטנו לעשות פעם אחת ליתר בטחון. אציין ששכבתי רק איתה ב 6 השנים האחרונות וגם אצלה זה תקין. בהמטולוגיה האחות לקחה לי בדיקות דם. להפתעתי היא לקחה אותן בלי כפפות ולא חיטאה את מקום הדקירה אשר נגעה בו באצבעה! לפני שהכניסה את המחט.האצבע שלה יכלה להעביר חיידקים למקום הדקירה היות ונגעה במקומות אחרים קודם. עבר חודש. בשבוע שעבר הייתי ברוב ימי השבוע עם חום 38 -39 וחולשה גדולה מאוד שאני לא מכיר. נזלת. תשישות. קצת שלשולים.כאב גרון. החום חלף לפני 3 ימים אבל החולשה החמירה והופיעו קצת שלשולים. הרופא שלח אותי לספירת דם ועשיתי הבוקר. כל הספירה תקינה ערכים בנורמה. WBC=6, המוגלובין 12.5 ( קצת נמוך מ 13.3 שהיה לפני חודש ) היתר די דומה. רק לגבי הלימפוציטים יש ערך מאוד נמוך של 13 אחוז ו LYMP. ABS= 0.78 שזה מתחת לנורמה ( הנורמה 1-4.5). . בבדיקות הקודמות לפני חודש ובעבר הערכים היו של כ 2. ירידה חדה מאוד בחודש בכמות הלימפוציטים. קראתי שמייעוט לימפוציטים (לימפופניה) מאפיינת זיהומים המשפיעים על מח העצם. האם יכול להיות שנדבקתי בבדיקת הדם בזיהום שזיהם לי עכשיו את מח העצם ולכן יש ירידה בכמות הלימפוציטים ואיתה אולי ירידה במערכת החיסון? האם הירידה בכמות הלימפוציטים היא לא סימן למחלה בעייתית? תודה

שלום שגיא, לפני שהייתי מחפש סיבה ללימפופניה (ומעלה כל מיני תיאוריות "מפחידות"), הייתי חוזר על הבדיקה (ספירת דם + מבדלת ידנית) כיוון שאולי מדובר בטעות מעבדה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות