ללאוקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/11/2008 | 17:35 | מאת: אנונימו

שלום, בחודשיים האחרונים חשתי צריבה במתן שתן. ניגשתי לרופא עור ומין פעמיים. בפעם הראשונה לפני חודשיים כל הבדיקות היו תקינות (ספירת דם, תרבית וכל מחלות המין לסוגיהן). בבדיקה שערכתי לפני שבוע התגלו ללאוקוציטים בשתן (ערך 500) אך התרבית יצאה שלילית וכנל גם מחלות מין. רופא העור הפנה אותי חזרה לרופא המשפחה ל"מציאת מקור הזיהום". מה זה יכול להיות? אני כבר בלחץ... האם לבקש הפנייה למומחה למחלות זיהומיות? רק לשמוע את הביטוי "מחלה זיהומית" מלחיץ אותי. יש לציין כי לפני שבועיים בערבים היה לי חום 37.2 ועכשיו אני בלחץ ומזיע ובטח גם יש לי חום. (אני לא צוחק אבל קצת היפוכונדר). מה מומלץ שאעשה? כל עצה תתקבל בברכה.

שלום אנונימו, אחד ההסברים השכיחים (יחסית) להמצאות לויקוציטים בשתן (בליווי תרבית שלילית) היא זיהום של השופכה בחיידקים כגון קלמידיה או מיקופלזמה שאינם צומחים בתרביות "רגילות". כדי לאבחן זיהום כזה יש לשלוח דגימת שתן ל- PCR לחיידקים אלו. הרבה בריאות אפי

23/11/2008 | 20:22 | מאת: אנונימו

תודה, מה זה PCR? בתוצאות הבדיקה שלי היה רשום: בקטריולוגיה Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית | Chlamydia Trachomatis DNA | | NEGATIVE | האם זו בדיקה שונה? או האם זו בדיקת PCR? תודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות