לחץ ברקב ו CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/10/2008 | 12:05 | מאת: אסף

שלום, אני בן 28, לפני כחודשיים התחלתי להרגיש חוסר שיווי משקל בזמן הליכה מידי פעם. לאחר כשבועים הופיעה תחושת חוסר היציבות באופן חריף בכל פעם שהתחלתי ללכת אחרי 2-5 דקות. תחושת חוסר היציבות מלווה בלחץ באזור הרקה השמאלית שמורגש כמעט כל הזמן, הוא מתחזק בזמן הליכה אבל קיים גם בזמן ישיבה/מנוחה 24 שעות, 7 ימים בשבוע. בנוסף אני סובל בתקופה זו מעייפות כרונית במשך כל שעות היום, גם אם אני ישן 8-9 שות אני מתעורר עייף ומפהק כל 5 דקות במשך כל היום. בבדיקות הדם נמצא חוסר בוויטמין B12 (ערך של 154 לפני חודש וחצי) שמטופל בכדורי מציצה וב5 זריקות שקיבלתי והעלו את הערך ל 758 כיום. הטיפול ב B12 שיפר את ההרגשה והביא להפחתה בתכיפות התקפי החוסר יציבות אבל לא פטר את הבעיה באופן מוחלט. עוד נמצא בבדיקות הדם המצאות של וירוס CMV גבולית בבדיקה מה 14.9 הייה CMV IgG בערך של 206.6 ובדיקת ה CMV IgM הייתה חיובי - חלש בבדיקה מה 22.10 הייה CMV IgG בערך של 204 ובדיקת ה CMV IgM הייתה חיובי - חלש בבדיקות קודמות של CMV מ2007 נמצאו הערכים הבאים: 2.12.07 CMV IgG בערך של 117.3 ובדיקת ה CMV IgM הייתה גבולי 8.3.07 CMV IgG בערך של 218 ובדיקת ה CMV IgM הייתה גבולי ניבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון ששלל בעיות עם מערכת שיווי המשקל, אצל נויירולוג שלא מצא הפרעות נויירולוגיות ואצל רופא עיניים שלא מצא בעיה עם הלחץ התוך עייני. אלה תוצאות בדיקות הדם האחרונות שלי (צרפתי קישור לתמונה עם התוצאות): http://i33.tinypic.com/5cy68y.jpg לפי מייטב הבתי כרגע כל הבדיקות תקינות למעט ההמצאות של ה CMV. האם יש קשר ישיר בין הלחץ בראש וחוסר שיווי המשקל לבין ה CMV? האם יש טיפול שיכול לסייע בהחלמה מהוירוס? האם כדי לבצע עוד בדיקות ולבדוק כיוונים נוספים? תודה, אסף

26/10/2008 | 12:10 | מאת: אסף

עוד שני דברים שלא ציינתי בהודעה הקודמת, בכל התקופה האחרונה חום הגוף שלי מעט יותר גבוהה מבד"כ (37.1-37.4 במקום 36.6-36.7 בד"כ). וסבלתי במשך כשבועיים מ3 התקפים חוזרים של הרפס בשפתיים כאשר אני סובל בד"כ מהתקף - שניים בשנה.

שלום אסף, לא סביר שיש קשר בין ה- CMV (שבו נדבקת בעבר הרחוק) לבין כאבי הראש ולחוסר בשיווי המשקל שמהם אתה סובל לאחרונה, ואני הייתי מחפש סיבה אחרת לכך (בעזרת רופא/ה נוירולוג/ית). הרב בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות