סטרפטוקוקוס ללא טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2008 | 00:37 | מאת: הילי

בתי בת השנתיים וחצי סבלה מחום גבוה (40 מעלות) במשך כ-4 ימים. אחרי כשלושה ימים נעשה לה משטח גרון ובדיקת דם. משטח הגרון נמצא חיובי לסטרפטוקוקוס. בדיקת הדם לעומת זאת הראתה מחלה ויראלית. בכל מקרה התוצאות של משטח הגרון הגיעו לאחר שהחום התחיל כבר לרדת (כ- 4 ימים) והיא לא טופלה כלל באנטיביוטיקה. לאחר מספר ימים הופיע שוב חום נמוך אשר נעלם לאחר יומיים. לאחרונה שמעתי שללא מתן אנטיביוטיקה סטרפטוקוס עלול להפוך לדלקת פרקים. שאלתי: האם זה רלבנטי למקרה זה לאור העובדה שהחום ירד? האם יש טעם/צורך במתן אנטיביוטיקה כעת (כשבוע לאחר)?

שלום הילי, מומלץ לטפל בדלקת גרון סטרפטקוקואלית עד ל- 9 ימים מתחילתה כדי למנוע "מחלת פרקים שגרונית". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות