cryptosporidium parvum

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/10/2008 | 22:08 | מאת: נלז

שלום רב, בני בן שנה וחצי ונכנס לפני כ-3 שבועות לפעוטון. מזה כשבועיים הוא משלשל. תחילה שלשל כפעמיים ביום, אך בימים האחרונים עלתה התדירות באופן משמעותי ואנו מחליפים חיתול אחרי חיתול, כולל שילשולים מתוך שינה. בבדיקות צואה נמצאה נוכחות של cryptosporidium parvum. הילד איבד ממשקלו, חסר תאבון, כמעט ולא אוכל ולא שותה, אך לא הגיע לכדי התייבשות. אשמח לקבל מידע לגבי כמה שאלות: 1. כמה זמן סביר שהשלשולים ימשכו? האם יתכן שהסימפטומים נובעים ממשהו אחר ולא מהטפיל? 2. מדוע יש עלייה בתדירות, ולא להיפך? 3. האם יש טיפול (על-פי מה שנאמר לנו צריך לתת לזה לעבור מעצמו)? 4. מתי ניתן לשלוח אותו חזרה לגן? בברכה, אמא מודאגת מאוד

שלום נלז, 1. אם "יש שלשולים ויש טפיל" (שיודע לגרום לשלשולים) אז הגיוני להניח שיש קשר בינהם, אך כמובן שתמיד ייתכן שהגורם לשלשולים הוא אחר. 2. קשה לדעת כמה זמן ימשכו השלשולים (ומדוע נצפתה החמרה לאחרונה). זה תלוי בעיקר במצבו החיסוני של הילד. 3. קיים טיפול בתרופה הקרויה NIZAZOXANIDE. 4. כשילד יבריא הוא יוכל, מן הסתם, לחזור לשגרת חייו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות