mrsa

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2008 | 14:22 | מאת: דוד

שלום רב דר' אפרים קראתי אלך הרבה דברים טובים באתר זה וכל הכבוד לך. אני אח בבית חולים. לפני כשנתיים התחלתי לסבול מאי נחות בבית חזה. לפעמיים כצט לחץ לפעמיים כצט צריבה. אין לי סימנים של מחלה סוערת ובגלל זה אני מושך את זה כבר שנתיים. צילום חזה שלי תקין. אין לי חום וספירות הדם שלי תקינות. במשתח שנלקח מהגרון ומהעף מצאו MRSA שרגישה לכל מיני אנטיביוטיקות כמו מקרולידים,ריפמפין,רספרים,דלצין ועוד. האם קיימים פרוטוקולים טיפוליים בMRSA שכוללים תרופות P.O. בלבד? (אני לא רוצה Vanco I.V ). רופא משפחה שלי מציאה לי לעבור טיפול במקרולידים דרך פה. אומנם זה לא נראה לי. אולי שילוב של תרופות דרך פה יכול לעזור? האם מקובל בימיינו לטפל בMRSA כאשר אין מחלה סוערת אבל בהחלט יש דיסקומפורת ממחלה בבית החזה ככה שלא מדובר בנשאות בלבד בתודה מראש

שלום דוד, 1. לא ברור לי עצם הצורך בטיפול בחיידקים שהתגלו אצלך במשטחים מהגרון ומהאף היות ולדעתי לא סביר שיש בינם לבין התסמינים שאתה מתאר כל קשר נסיבתי. 2. לעצם שאלתך, קיימות תרופות רבות המתאימות לטיפול ב- MRSA ושאותן ניתן לקחת דרך הפה: רספרים, קלינדמיצין, מקרולידים ואחרות (שאליהן רגישים גם החיידקים שלך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות