אנדוקרדיטיס חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2008 | 18:33 | מאת: ד"ר פיליבה

בן 52 רופא ילדים בקהילה,מעברי ידוע שנים על דלף מסתם מיטרלי {פרולפס) שהלך והחמיר ארועים חוזרים של SBE ,(לפחות 3 טרם הניתוח) ,כולם היו בקיץ אז כנראה הפלורה בפה חוגגת אצלי לפחות , במשך השנה טיפולי שיניים וחניכיים עם פרופילקסיס ושטיפות דנטליות ,הארועים לא חלים לאחר עקירות שן טיפול שיניים או פרוצדורות כלשהן , פעם אחת צמיחה של אנטרוקוק ותמונה חריפה , בפעמים האחרות ללא צמיחה בתרבית .לפני כ10 שנים עברתי תיקון מסתם זה ובתוספת טבעת ע"ש קרפנטייה , הדלף פחת היו שוב מאז 2 מאורעות של SBE , כעת הדלף בינוני פלוס , הבעייה כאמור מתעוררת בקיץ כל 3 שנים בממוצע (חיידקים אוהבים אותי).שמתי לב שגם אז שן מודלקת , איך יוצאים מהפלונתר הזה בכוונתי כמובן להתייעץ גם עם , קרדיולוג, , מה הנסיון שלכם והמלצתכם .האם להוציא את כל השיניים זה הפתרון הרי ידוע שכל צחצוח שיניים יכול להביא לבקטרמיה מה הכיוון , כבר חשבתי לבלות את כל הקיץ בחו"ל אך זו בריחה מהמציאות . ולא פתרון ממשי

שלום ד"ר פיליבה, לפי ההמלצות החדשות של האיגוד האמריקאי למחלות לב שפורסמו ב- CIRCULATION (ב- 19.4.07), שמירה על הגיינת שיניים עשויה להביא להורדת הסיכוי לפתח IE. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות