דלקת הצפק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/07/2008 | 14:56 | מאת: נתן

אבי מאושפז בבי"ח עם זיהום בדם(אי קולי) ממקור לא ברור.יחד עם זאת הבטן שלו מאוד נפוחה וקשה והוא סבל מכאבי בטן חזקים . סי טי בטן לא הראה דבר. האם סביר שהזיהום בדם נגרם עקב איזשהו ממצא בבטן כמו נקב וכו' (שלא נראה בסי טי) או שיתכן שהבטן הנפוחה היא תוצאה של הזיהום בדם? כלומר מה סביר שהתרחש קודם הזיהום בבטן שהביא לזיהום בדם או להיפך?

שלום נתן, שילוב של בטן נפוחה (וכואבת) עם צמיחת חיידק אי. קולי בדם בהחלט יכולה לרמז על מקור בטני לזיהום (גם אם הסי. טי של הבטן מדווח כשלילי). אפשרות זאת היא סבירה יותר מהאלטרנטיבה שהעלית (שהזיהום הוא ממקור אחר ושכתוצאה ממנו הבטן התנפחה והתקשתה) הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות