חיידק שיגלה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2008 | 14:48 | מאת: revital

שלום רב, בתי בת 9 חודשים, עברה ניתוח פיאלופסטיקה. בסיום הניתוח היא לא התעוררה מההרדמה כמצופה, כנראה תגובה לא שגרתית לחומרי ההרדמה. היא נכנסה לטיפול נמרץ, ובמהלך שהותה שם הופיע סטופור ופרכוסים שהתפשטו עד ל-status epilpticus אשר טופלו בדנטוין ודורמיקום וחלפו, נשארה יומיים בטיפול נמרץ. בהמשך הפסיקו הפרכוסים, היא התעוררה באופן איטי והדרגתי והועברה למחלקה. במחלקה היא תפקדה בסדר - אכלה ושתתה, אומנם לקח לה זמן להתרגל אלינו ההורים וכן לשחק בצעצועים שלה. בוצע EEG שפורש כתקין. בבדיקת דם לרמת הדנטוין הרמה היתה כ-7. נוירולוג סיכם כי המצב נמצא בשיפור הדרגתי כאשר ישנו רושם להיפוטוניה מסוימת. עקב שילשולים במהלך שבוע האישפוז והימים שלאחריו, ניגשתי לרופאת הילדים, וסיפרתי לה שהילדה משלשלת ואף נתקלתי בהפרשות אך לא מרובות. יש לציין כי אזור הפות אדום מאד מאד ואני משתמשת בספטל למריחה. הרופאה אמרה שייתכן והיא נדבקה בחיידק השיגלה, אשר דגר בימים שלפני הניתוח (לפני הניתוח היא לא שילשלה ולא היה לה חום) והתפרץ בזמן הניתוח או לאחריו אולי בגלל חומרי ההרדמה. היא בדקה גם את רמת ההמוגלובין והברזל ואמרה שהרמה נמוכה. כל התרביות שנלקחו בבית החולים היו עקרות. לכן לקחתי לה אתמול והיום 3 תרביות מהצואה. האם יש אפשרות למצוא איזה סימן של הימצאות החיידק אם אין כבר הפרשות? האם באמת יכול להיות קשר בין השלשולים, שיגלה והפרכוסים? אשמח לקבל תשובתך בהקדם! הרופאים והמרדימים בביה"ח בו בוצע הניתוח רואים מקרה זה כראשוני, וטוענים כי בספרות הרפואית לא תועד מקרה כזה עם תופעות לוואי כמו שהיו לבתי. בתי אמורה להתאשפז שוב בעוד כחודש על מנת להוציא את הסטנד שהושתל בשופכן והדבר כרוך בהרדמה כללית, והרופאים עדיין לא יודעים באיזה חומר הרדמה להשתמש בגלל מה שקרה לה. אני מאד לחוצה מהמצב. תודה מראש, רויטל.

שלום REVITAL, ברפואה כמעט הכל אפשרי, וחיידק השיגלה אכן יכול לגרום לשלולים, חום ופרכוסים, אך משאלתך הבנתי שרעיון זה נבדק ונשלל אצל בתך ("כל התרביות שנלקחו בבית החולים היו עקרות"), כך ש(בשלב זה) אינני מוצא כל רמז לנוכחות החיידק הנ"ל אצלה. אם היא לא קיבלה לאחרונה טיפול אנטיביוטי כלשהו, ואם אמנם הגורם לבעייתה הוא חיידק השיגלה, אזי יש סיכוי שתרביות הצואה שלקחת אתמול תהיינה חיוביות לחיידק זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות