סטפילוקוקוס אוראוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2008 | 21:48 | מאת: שגיא אייל

שלום רב אני בחור בן 37. בריא בדרך כלל. רזה. גובה 1.78 משקל 62. בדיקות דם מלפני חודש תקינות לחלוטין - ספירה, CRP, כימיה, שקיעה, סוכר. מזה 20 שנה סובל מאקנה משמעותי על הגב. לאורך השנים טופלתי מספר פעמים במינוציקלין וגם בציפרוגיס אך ללא הועיל האקנה חוזר לגב. באחרונה הייתי אצל רופא עור שביצע תרבית אף ומצא שאני נשא של סטפילוקוקוס אוראוס לפי התרבית. הוא אמר לי שזה כנראה הגורם לבעיה וצריך לחסל את זה. המליץ על רספרים במשך חודש כדור ביום מינון גבוה. אא"ג אמר לי שאפשר למרוח שבוע משחת מופירוצין בקטרובן באף וזה מספיק. רופא המשפחה אמר שאקח 10 ימים אוגמנטין 2 ביום של 875. ושזה בעייתי שיש לי סטפילוקוקוס כי יכול לחדור לגוף ולגרום לסיבוכים. בקיצור אני עכשיו גם מבולבל וגם קצת חרד. אודה על דעתך: 1. האם באמת חובה להשמיד את הסטפילוקוקוס והאם הנוכחות שלו מסוכנת? 2. מה הטיפול המומלץ לדעתך והאם הוא יחסל אותו? 3. האם לדעתך הגיוני שהסטפילוקוקוס הזה גרם לי כל השנים לאקנה ? ( מוזר שעד עכשיו אף אחד לא חשב על זה ) תודה רבה!!

שלום שגיא, 1. לא תצליח להשמיד את חיידקי הסאפילוקוקוס שיש לך בגוף גם אם תקח אנטיביוטיקה במשך כל חייך. דרך אגב, לכל אדם יש חיידקי סטאפילוקוקוס בגוף, במיוחד ע"ג העור. 2. אם הפצעים (אקנה) שלך הם מזוהמים כרגע (או שמדובר בפצעים מזוהמים בהגדרתם- למשל אם אתה סובל מ- FOLLICULITIS), ניתן לשקול קורס טיפולי קצר כנגד החיידק המזהם (שיכול להיות סטאפילוקוקוס, ויכול להיות חיידק אחר). 3. לא! הרבה בריאות אפי

09/05/2008 | 11:12 | מאת: שגיא אייל

תודה רבה! לצערי, לא הצלחתי להבין אם אתה ממליץ לכל מי שהוא נשא של סטפילוקוקוס אוראוס ( לפי תרבית אף ) לקחת טיפול אנטיביוטי או לא. האם לדעתך זה מומלץ? אם כן האם 10 ימים של אוגמנטין יסייע? יש איזה שהיא משמעות רפואית לנשאות הזאת שצריך ליידע לפני ניתוח או בעת מחלה את הצוות הרפואי? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות