e. coli

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2008 | 09:43 | מאת: יהודית

בתחילת 2/2008 גילו חידק e. coli בשתן . קבלתי צפורל במשך שבוע. במהלך 3/2008 עברתי ניתוח wippel ולאחר ששוחררתי מבי"ח קבלתי חום ובבדיקה מצאו שוב e.coli.קבלתי אוגמנטין 875 ל-7 ימים. לפני כ- 5 ימים חשתי כאבים חזקים במותניים עם הקרנה לגב ולצד. שתן כללי הראה אריטרוציטים 70 לויקו. 25 חום עד 38.4 . ב-u.s. במיון: כליות תקינות בגודל ומיקום, םרנכימה שמור לא נצפו אבנים/הידרונפרוזיס שלפוחית בעלת קיבולת קטנה קבלתי oflodex.היום בתרבית . e.coli מאה א' רגיש ל- amoxicllin' nitrofurntoin sulfamethxa/trimeth.מה לעשות מאד דואגת במיוחד אח הניתוח

שלום יהודית, לא ברור לי משאלתך האם לאחר תחילת הטיפול ב- OFLODEX חל שיפור במצבך, והאם החיידק שצמח בדיעבד בתרבית השתן רגיש לתרופה זו. הרבה בריאות אפי

12/05/2008 | 09:08 | מאת: מרי

בת שלי בת שנתיים, לפני כחצי שנה התגלה לה בתרבית השתן ECOLI (הבדיקה נעשתה בעקבות עלית חום עד 38.5 - 39 במשך כשבוע) היא טופלה ברספרין, אך ללא תוצאה ונשלחה לבדיקת הרפלוקס עם טיפול מונעה ברספרין. תוצאת הבדיקה הראה שאין לה רפלוקס גם תוצאות בדיקות כליות תקינות, אך בבדיקה אחרונה שביצענו החודש שוב יש לה ECOLI גדול מ-10 ב-6, בהתאם לתוצאות הבדיקה קיבלנו טיפול על ידי SYPRAN ל-7 ימים. בנוסף עוד המליץ הרופא על שתיה תה ענפי דב ומיץ חומציות (שגם בעבר היא נהגה לשתות - בקבוק ביום). מצב הילדה טוב, אין שום סימנים למחלה (לא חום ולא כאבים, אוכלת נהדר) אך הרופא הזהיר כי גם הטיפול הזה עלול לא לעזור כל כך והילדה תצתרך לקחת אנטיביאוטיקה נוספת למשך תקופה, האם הטיפול הוא נכון? האם יש איזשהו טיפול יעיל ובטוח יותר שימנע מי איתנו לתת לילדה אנטיביאוטיקה בכמויות כל כך גדולות. תודה מראש על תשובתך.

13/04/2008 | 12:51 | מאת: יהודית

בתשובת המעבדה לא הוזכר oflodex לדברי הרופאה אם לא הוזכר סימן שרגיש. יש ירידה בחום (למרות שעולה עם"ר בערב). כאבים במותניים עם הקרנה לגב/צד (יציאות תכופות איני יודעת אם קשור ) תודה על התשובה המהירה יהודית

שלום יהודית, אם יש שיפור והחיידק הנ"ל רגיש לתרופה שאת לוקחת- אפשר להמשיך לקחתה. אם אין שיפור או החיידק איננו רגיש לתרופה זאת- מומלץ להחליפה (לאנטיביוטיקה שאליה החיידק כן רגיש). במקביל מומלץ להרבות בשתיה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות