הדבקות מאיידס/שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/04/2008 | 13:48 | מאת: אליס

שתי שאלות בבקשה: 1. נדקרתי במסעדה ממזלג בלשון. במסעדה זו סועדים מן הסתם גם נשאים של איידס. האם יתכן שנדבקתי כך. שאלה זו התעוררה בעקבות "פרשת רופא השיניים" - שכן גם מזלג במסעדה אינו עובר חיטוי אלא שטיפה בלבד. 2. אני עובדת לסרוגין עם אוכלוסייה הנחשבת כבעלת אחוז גבוהה של נשאות של מחלות זיהומיות לרבות שחפת (כתוצאה משהות בתנאי סניטציה ירודים במחנות מעבר ובארץ המוצא) העוברת אפילו בנשימה. מאחר שבמקרים רבים תסמיני המחלה מופיעים הרבה אחרי ההדבקות, האם יתכן שנדבקתי משחפת במהלך עבודתי עימם (לדוגמא: בחור שפסע לעברי וממש מולי השתעל שיעול אגרסיבי לעברי ) האם יש מקום לחשש??? תודה רבה

שלום אליס, 1. שאלה מעניינת שאינני מאמין שיש לה תשובה מוסמכת. תיאורטית הדבקה כזאת היא אפשרית. מעשית- הסיכוי לכך הוא (כנראה) נמוך מאד. 2. אם שהית (אפילו זמן קצר) בחברת חולה שחפת ריאתית פעילה אזי יש סיכוי שנדבקת. אחת הדרכים לבצע איבחון של הדבקה כזאת היא לבצע תבחין עור ('מנטו', PPD) באופן תקופתי (כמו שאמור להיעשות אצל עובדי מערכת הבריאות שבאים במגע עם חולים כאלו). הרבה בריאות אפי

12/04/2008 | 21:37 | מאת: אליס

תודה על התשובות. לגבי האיידס - האם לדעתך כדאי להיבדק בעקבות מקרה כזה או שזה גובל בחרדתיות יתר? ?? לגבי השחפת - אין לי איך לוודא אם האנשים ששהיתי במחיצתם היו עם שחפת פעילה.1. האם גם נשאים של שחפת אשר אינה פעילה מדבקים כך? 2. יתכן שזה היה סתם שיעול אגרסיבי ויתכןן שאכן היו אלה תסמינים של שחפת. לא הייתי מאוד מוטרדת אלמלא היה מדובר בציבור של עולים הנחשבים "בסיכון" גם למחלה זו. אולי אם יש לך ידע לגבי שיעור החולים והנשאים של המחלה הזו מקרב יוצאי הפלשמורה באיזור ירושלים זה יכול אולי לתת כיוון - אם כי רבים מהם שחולים לא אובחנו ככאלה ומן הסתם אין עליהם דיווח. תודה רבה ושבוע טוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות