אורביטל צלוליטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/02/2002 | 09:21 | מאת: מיקה

אורביטל צלוליטיס ממה נגרם בד"כ? האם למי שחלה בעבר ונשארו לו שרידים של הדלקת יש סיכוי שזה יחזור?

שלום מיקה, ORBITAL CELLULITIS היא זיהום של העור והשכבה התת עורית מסביב לארובת העין הנגרם, בד"כ, ע"י חידק- כגון STAPHYLOCOCCUS AUREUS, STREPTOCOCCUS PYOGENES ובילדים גם HAEMOPHILUS INFLUENZA ואחרים. גם פטריות יכולות לגרום לזיהום כזה- בד"כ באנשים עם סכרת לא מאוזנת או חסר אימונולוגי (חיסוני). ברוב המקרים, בעזרת טיפול אנטיביוטי נאות, הזיהום חולף ולא חוזר (אלא באותם אנשים להם יש פגם אנטומי באזור- למשל כזה הקשור לסינוסים או לצינור הדמעות, או חסר אימונולוגי שלא תוקן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות