קיבלתי בדיקות מעבדה ואבקש פירושן - תודה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2007 | 17:35 | מאת: יוני

שלום רב, אני נמצא במע' יחסים הומוסקסואלית כבר שנה,חשוב לציין כבר בשלב הזה שמדובר בחבר אחד,לא היו ולא נעשו חילופי זוגות ומערכת היחסים הזאת היא לא פתוחה. לפני כשבועיים הבחנתי בהפרשה מוגלתית באיבר המין,לאחר מס' ימים שחשדתי שנדבקתי במחלה מסויימת פניתי לרופא עור ומין ,הרופא בחן אותי ואמר שיש לי כלמידיה וזיבה,אני רוצה להדגיש שלא היו לי שום סיפטומים אחרים פרט להפרשות וצריבה ממש כמעט בלתי מורגשת אחת לכמה ימים, הרופא לקח משטח באמצעות מה שנראה כמו קיסם אוזניים גדול ושם במבחנה. לאחר מכן הפנה אותי לבדיקות דם ושתן. ניגשתי לקופת החולים קיבלתי 2 זריקות (מאותו החומר בישבן) ולקחו ממני בדיקות דם,בדיקת שתן (שתן ראשוני) ואת המבחנה עם המשטח האחות זרקה אמרה שאין צורך, צעד זה היה נראה לי תמוה. היום אחרי טיפול של 7 ימים באנטיביוטיקה קיבלתי את התוצאות של הבדיקות והרי הן להלן: RPR (qualitative) NEGATIVE Syphilis Ab (ELISA) NEGATIVE GO Urine Culture - N. Gonorrhea תרבית שלילית Hepatitis B Surface Ag NEGATIVE Hepatitis B Core Ab NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab NEGATIVE Hepatitis C Ab(EIA) NEGATIVE דבר נוסף, דיפדפתי בעמודי הפורום כדי לקבל מושג על התוצאות והבנתי פחות או יותר מה כל דבר אומר ושהכל שלילי כבר עשה לי הרגשה טובה יותר, אבל, אם התוצאות שליליות, מדוע יש לי הפרשות מוגלתיות מאיבר המין? מה בדיוק המחלה הזאת כלמידיה ועד כמה היא מדבקת? האם יתכן שמחלה כזו או אחרת תתפתח מתוך קיום יחסי מין לא היגיינים (אי שימוש בקונדום ונגיעה של צואה באיבר המין) או שאלו חיידקים שמועברים אך ורק במגע מיני מאחד לשני ואינם יכולים להתפתח בתנאים לא סטרילים? נקודה חשובה,החבר שלי נבדק והתוצאות שלו שליליות למרות שהייתי איתו וישנו יחד באותה מיטה יום לפני שהלכתי להבדק. לא קיימנו יחסי מין מהרגע ששמתי לב שמשהו לא בסדר. אני יודע שכתבתי הרבה אבל אין לי כל כך עם מי להתייעץ ואני אשמח אם יענו לי בהקדם המון המון תודה

שלום יוני, הבדיקות שצרפת מעידות על כך שכנראה: 1. לא נדבקת בעגבת. 2. לא נדבקת בהפטיטיס B או C (עד לפני כ- 3 חודשים). 3. לא נדבקת בזיבה. 4. שאינך מחוסן כנגד הפטיטיס B. אם עדיין יש לך הפרשה מאבר המין אזי יתכן שנדבקת בקלמידיה (לא צרפת בדיקות בקשר לכך) הגרמת ע"י חיידק העובר בד"כ ביחסי מין (ונחשב כמחלת מין), או לחילופין- שתוצאת בדיקת הזיבה היא שלילית-שגויה. בכל מקרה, אם הטיפול שקיבלת לא עזר כדאי לך לחזור לבדיקת רופא. בנוסף, אני ממליץ לך להתחסן כנגד הפטיטיס B, ולהקפיד על שימוש בקונדום במהלך יחסי מין בהם יש חדירה רקטאלית. הרבה בריאות אפי

17/09/2007 | 19:54 | מאת: יוני

ד"ר הלפרין תודה על תגובתך המהירה אבקש לקבל התיחסות נוספת לגבי הדברים הבאים שציינתי. -את המבחנה עם המשטח האחות זרקה אמרה שאין צורך, צעד זה היה נראה לי תמוה. -מה בדיוק המחלה הזאת כלמידיה ועד כמה היא מדבקת? -האם יתכן שמחלה כזו או אחרת תתפתח מתוך קיום יחסי מין לא היגיינים (אי שימוש בקונדום ונגיעה של צואה באיבר המין) או שאלו חיידקים שמועברים אך ורק במגע מיני? -מאחד לשני ואינם יכולים להתפתח בתנאים לא סטרילים? באשר לבדיקת קלמידיה, כנראה שלא עשו לי בדיקות לכך והדבר מוזר לכשלעצמו. העתקתי את הבדיקות כפי שהן מופעיות באתר מכבי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות