חיסון לאנשים עם אלרגיות מסכנות חיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2020 | 14:04 | מאת: סיגל

אני בת 55 ומאד מעונינית להתחסן כדי לחזור לשגרה, מה גם שנתח משמעותי מהעבודה שלי הן טיסות לחול.מאחר ואני מאלה שמחזיקים מזרק, אפיפן, שאלתי האם יש סיכוי שאוכל חהתחסן בחיסון של אסטרזניקה או המכון הביולוגי? אם יש, גם לי אור בקצה המנהרה....

שלום סיגל, סביר שהחיסון של 'אסטראזניקה' כנגד ה'קורונה' יאושר (בתוך כחודש חודשיים) ויגיע בקרוב ארצה. לגבי החיסון שמפתח המכון הביולוגי- להערכתי מדובר בעוד כחצי שנה לפחות. הרבה בריאות אפי

14/12/2020 | 16:48 | מאת: דני

איך הוא יאושר אם הוא נמצא יעיל רק ב 62% ובפוקס בקבוצה מאוד מאוד קטנה שקיבלה דווקא פחות חיסון ב 90%? איך אמורים להחליט אם ה 90% זה פוקס או לא וכמה לתת מהחיסון?

אני צופה שהוא יאושר.

14/12/2020 | 18:00 | מאת: סיגל

האם לדעתך יתאימו החיסונים באלה לאנשים עם אלרגיות למזון? בכפוף למה שיודעים היום?

להערכתי החיסון של 'אסטרהזניקה' יאושר לשימוש לפחות לחלק מהאנשים שלהם יש הוריות-נגד לקבל את החיסונים של 'פייזר' (שכבר אושר בארה"ב) ושל 'מודרנה' (שסביר כי יאושר שם בעוד מספר ימים).

14/12/2020 | 18:30 | מאת: דני

ומה אתה צופה שיהיה המינון המומלץ? שתי מנות מלאות? או חצי מנה ומנה שהביאו בפוקס ליעילות 90%?

אין לי מושג...

15/12/2020 | 07:54 | מאת: דודו

עוד כמה ימים כבר יהיו שני חיסונים מאושרים עם יעילות של כ-95%, בחודש הבא צפויות התוצאות של החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון במנה אחת, ובהנחה שהן יהיו טובות יותר משמעותית מזה של אוקספורד והוא יאושר, אז לא תהיה סיבה ל-FDA לאשר חיסון נחות בהשוואה לשלושה חיסונים מאושרים שיעילים יותר ממנו משמעותית. כפי שד"ר הלפרין בוודאי זוכר בזמן שפעת החזירים ב-2009 ה-FDA סירב לאשר את חיסוני האדג'ובנט פנדמריקס ופוסטריה (שהובאו לישראל למרות זאת), כי ה-FDA הוא ארגון אמריקאי שדואג לאמריקאים, ברגע שהיה מלאי מספיק של חיסונים ללא אדג'ובנט עבור האמריקאים, ה-FDA לא ראה שום סיבה לאשר חיסוני אדג'ובנט ניסיוניים למרות המחסור העולמי. בנוסף, ה-FDA גם לא נעדר שיקולים לאומיים. החיסונים של פייזר ומודרנה הם אמריקאיים וגם החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון אמריקאי, בניגוד לחיסון של אוקספורד שהוא בריטי. כך שאני חושב שהסיכוי שה-FDA יאשר את החיסון של אוקספורד הוא לא גבוה. שאלה יותר רלוונטית היא מה הסיכוי שה-MHRA הבריטי וה-EMA האירופאי יאשרו את החיסון, ופה לדעתי הסיכוי יותר גבוה. אבל השנה אנשי משרד הבריאות בישראל הצהירו שהם יביאו לישראל רק חיסונים שאושרו ע"י ה-FDA (למרות שכידוע משרד הבריאות ממשיך לשווק לילדי ישראל את חיסון ה-Sci-B-Vac שנכון להיום לא מאושר בשום מקום בחו"ל).

15/12/2020 | 19:11 | מאת: סיגל

בקיצור אני עוד אצטרך לחכות הרבה.....

מנהל פורום מחלות זיהומיות